مثلا گل رز رو چند بفروشیم خوبه؟

سانسوریا sansevieria

فیلتر ها
3 فیلتر فعال
از دسته های دیگر
محصولات
251 محصول
سانساوریا سبز غول پیکر
سانساوریا سبز غول پیکر
3,900,000 تومان
سانسوریا شمشیری ابلق با گلدان پلیمری پایه دار
سانسوریا شمشیری ابلق با گلدان پلیمری پایه دار
990,000 تومان
سانسوریا شمشیری سبز با گلدان پلیمری پایه دار
سانسوریا شمشیری سبز با گلدان پلیمری پایه دار
990,000 تومان
سانسوریا شمشیری ابلق با گلدان پایه دار
سانسوریا شمشیری ابلق با گلدان پایه دار
690,000 تومان
سانسوریا شمشیری ابلق با گلدان پلیمری پایه فلزی
سانسوریا شمشیری ابلق با گلدان پلیمری پایه فلزی
930,000 تومان
سانسوریا شمشیری سبز با گلدان فلزی پایه دار
سانسوریا شمشیری سبز با گلدان فلزی پایه دار
730,000 تومان
سانسوریا کراواتی سبز با گلدان پایه دار
سانسوریا کراواتی سبز با گلدان پایه دار
620,000 تومان
سانسوریا شمشیری ابلق
سانسوریا شمشیری ابلق
480,000 تومان
گل باما

قیمت گیاه سانسوریا

گیاه سانسوریا (Sansevieria)، گیاه زیبا و محبوبی است که نگهداری از آن نسبتا ساده است. این گیاه که به گل شمشیری یا گیاه مار هم مشهور است یکی از قوی‌ترین گیاهانی است که می‌توانید به عنوان گیاه آپارتمانی داشته باشید. گیاه سانسوریا چه در باغچه یا بالکن کاشته شود و چه در داخل خانه نگهداری شود، هر شرایطی را تحمل می‌کند و مقاومت بسیار بالایی دارد. نگهداری آسان این گیاه زیبا باعث شده طرفداران زیادی هم پیدا کند و البته زیبایی چشم‌گیر آن می‌تواند برای تزیین خانه و محل کار هم فوق‌العاده باشد. اگر شما هم از طرفداران این گیاه هستید خرید گیاه سانسوریا از گل فروشی آنلاین گل باما را به شما پیشنهاد می‌کنیم. در مورد شرایط بهتر رشد و نگهداری از گیاه سانسوریا می‌توانید در ادامه‌ی این مطلب نکاتی را مطالعه کنید.

معرفی گیاه سانسوریا 

گیاه سانسوریا که حتما آن را با نام گیاه ماری نیز می‌شناسید، یکی از گیاهان قدیمی و زیبا است که چند سالی است به عنوان گیاه آپارتمانی محبوبیت پیدا کرده است. این گونه‌ی گیاهی، به عنوان یکی از گیاهان مقاوم آپارتمانی شناخته می‌شود و تنوع بی‌نظیر آن از جمله سانسوریا ابلق، سانسوریا پا کوتاه، سانسوریا شمشیری و غیره آن را بسیار محبوب ساخته است. 

سانسوریا با نام گیاه نامیرا نیز شناخته می‌شود زیرا بسیار مقاوم است و حتی با شرایط نور مصنوعی نیز می‌تواند به خوبی رشد کند. 

(از صفحه محصول دیفن باخیا نیز بازدید کنید.)

قیمت گل سانسوریا

انواع سانسوریا

سانسوریا (گل شمشیری) گیاه زیبایی است که البته تنوع زیادی هم دارد. این گیاه به طور معمول دارای رنگ سبز است و بسته به نوع آن الگوهای مشخصی روی برگ‌هایش وجود دارد. در ادامه چند نمونه از آشناترین انواع سانسوریا را معرفی خواهیم کرد.

(مطلب نگهداری از گیاه کروتون نیز می‌تواند برایتان مفید باشد.)

گیاه سانسوریا برگ شمشیری (Sansevieria Trifasciata)

گیاه سانسوریا برگ شمشیری یکی از رایج‌ترین انواع سانسوریا است که با برگ‌های بلند و محکم خود که مانند شمشیر به نظر می‌رسد، شناخته می‌شود. این گیاه در دو نوع سبز و ابلق وجود دارد. نوع ابلق آن بسیار محبوب و پرطرفدار است. گیاه سانسوریا ابلق دارای برگ‌های سبز تیره با لبه‌ی زرد طلایی است. این گیاه اکثرا تا حدود 90 سانتی‌متر رشد می‌کند و عرض برگ‌های آن می‌تواند تا 6 سانتی‌متر برسد.

(مطلب نگهداری از گیاه شفلرا نیز می‌تواند برایتان مفید باشد.)

انواع سانسوریا

گیاه سانسوریا مهتابی (Sansevieria Moonshine)

گیاه سانسوریا مهتابی بخاطر رنگ لایت برگ‌هایش معروف است. کمی نسبت به گیاه سانسوریا شمشیری، به نور بیشتری نیاز دارد. (مشاهده محصولات صفحه سانسوریا را به شما پیشنهاد می‌کنیم.)

(به مطلب نگهداری از گیاه زاموفیلیا نیز رجوع کنید.)

گل سانسوریا مهتابی

گیاه سانسوریا گراسیلیس (Sansevieria gracilis)

گیاه سانسوریا گراسیلیس با شاخه‌های توپُر و سوزنی با نوارهای سبز و سفید خود نمایی می‌کند.

(از مطلب نگهداری از گیاه پتوس نیز بازدید کنید.)

گل سانسوریا گراسلیس

گیاه سانسوریا نیزه آفریقایی (Sansevieria Cylindrica)

این نوع گیاه سانسوریا که به نام سانسوریا لوله‌ای هم نامیده می‌شود دارای برگ‌های لوله‌ای دراز است. برگ‌های این نوع سنسوریا تا 2 متر و ضخامت آن نیز می‌تواند به 2.5 سانتی‌متر برسد.

(مطلب نگهداری از گیاه فیکوس الاستیکا نیز می‌تواند برایتان مفید باشد.)

سانسوریا نیزه آفریقایی

گیاه سانسوریا کانالیکولاتا (Sansevieria Canaliculata)

گیاه سانسوریا کانالویکولاتا، خیلی خوب اصالتش را به عنوان یک نوع ساکولنت حفظ کرده است. ساقه‌های سوزنی گوشتی بلند از مشخصات ظاهری آن است.

(به مطلب نگهداری از گیاه حسن یوسف نیز رجوع کنید.)

سانسوریا کانالویکولاتا

گیاه سانسوریا پتنس (Sansevieria Patens)

سانسوریا پتنس، خیلی شبیه به گیاه سانسوریا پا کوتاه است، با این تفاوت که برگ‌هایش گوشتی است.

(در وبسایت گل باما مدل های مختلفی از شاخه گل، سبد گل، باکس گل، دسته گل، جام گل و تاج گل را مشاهده خواهید کرد.)

گل سانسوریا پتنس

گیاه سانسوریا پاکوتاه (Sansevieria Trifasciata Var.Hahnii)

یکی از انواع دوست‌داشتنی گیاه سانسوریا پاکوتاه است. برگ‎های مخروطی و این گیاه سانسوریا دارای راه راه‌های سبز و سبز روشن است. این نوع سانسوریا نهایت 20 تا 25 سانتی‌متر رشد می‌کند.

(از مطلب نگهداری از گل گندمی نیز بازدید کنید.)

سانسوریا پاکوتاه

گیاه سانسوریا فیشری (Sansevieria Fischeri)

سانسوریا فیشری همان گیاه سانسوریا منیاتوری است، منتها با چین خوردگی حاشیه‌ی برگ‌ها.

گل سانسوریا فیشری

گیاه سانسوریا باله نهنگی (Sansevieria Masoniana)

گیاه سانسوریا باله نهنگی که بنام سانسوریا ماسونی نیز معروف است، از نظر ظاهری بی‌نظیر است. برگ‌های پهن با لکه‌های سبز روشن این گیاه را خاص و زیبا کرده است.

(از مطلب نگهداری از گیاه یوکا نیز بازدید کنید.)

گل سانسوریا باله نهنگی

نکات نگهداری از گیاه سانسوریا

گل‌ها موجودات دوست‌داشتنی و زیبایی هستند که حس تازگی و زندگی را به خانه‌های ما می‌آورند. با نگهداری از گل‌ها می‌توانید حس بهتری را تجربه کنید. با وجود تنوع گیاهان آپارتمانی که در گل‌فروشی‌ها هست شاید گیاه سانسوریا، گل مورد علاقه‌ی شما نباشد. این گیاه با برگ‌های بلند و نازک و ظاهر قوی و سختی که دارد مورد پسند هرکسی نیست. با وجود این، سانسوریا (گل شمشیری) گیاه زیبایی است که طرفداران خاص خودش را دارد.

(به مطلب نگهداری از گیاه برگ انجیری نیز مراجعه کنید.)

این گیاه همیشه سبز، دارای عمری طولانی است و انواع و گونه‌های مختلفی از آن در گل‌فروشی‌ها هست. گیاه سانسوریا بلند یا کوتاه، با برگ‌های گرد، صاف یا مقعر و رنگ‌های متنوع از سبز تیره، نقره‌ای، سبز روشن، زرد و یا حتی سفید وجود دارد. انواع سانسوریا وجود دارد که با نام‌های گل ماری، نیزه‌ی آفریقایی، شمشیری، گیاه سانسوریا پاکوتاه و گیاه سانسوریا مهتابی شناخته می‌شوند. اما نیاز این گیاه زیبا و قوی چیست؟ در ادامه در مورد شرایط مناسب برای نگهداری گیاه سانسوریا نکاتی را بیان می‌کنیم.

نگهداری از گل سانسوریا

آبیاری گیاه سانسوریا

آبیاری گیاه سانسوریا کار آسانی است و البته آب برای طراوت و سلامتی این گیاه بسیار مهم است. در واقع مساله‌ی آبیاری این گیاه مساله‌ی مرگ و زندگی آن است! از آبیاری زیاده از حد به این گیاه بپرهیزید چرا که باعث پوسیدن ریشه‌ی این گیاه می‌شود. آبیاری زیاد و غوطه‌ور شدن ریشه‌ها در آب برای مدتی طولانی می‌تواند باعث پوسیدگی ریشه‌ها و از بین رفتن آن شود. 

برای اطمینان از میزان آبیاری، پیش از آبی‌دهی مجدد به گیاه سانسوریا اطمینان حاصل کنید که خاک آن کاملا خشک شده باشد. آبیاری سانسوریا هر 2 تا 8 هفته بهتر است انجام شود. برنامه‌ریزی و زمان‌بندی آبیاری این گیاه با توجه به شرایط نگهداری از آن، نوع ترکیب خاکی و سایز گلدان آن، متفاوت است. برای مثال اگر گیاه شما در معرض نور زیادی است، سریع‌تر خشک می‌شود و دفعات آبیاری آن باید بیشتر باشد. این مساله در مورد آبیاری سانسوریا در زمستان و پاییز نیز صادق است. 

(از مطلب نگهداری از گیاه دراسنا نیز بازدید کنید.)

در فصل زمستان که هوا خنک‌تر و شدت نور خورشید کمتر است می‌توانید آبیاری‌ها را در فواصل بیشتر انجام دهید. حواستان باشد آب را در مرکز برگ‌ها نریزید. این کار باعث جمع شدن آب در مرکز گیاه و پوسیدن آن به مرور زمان می‌شود. به هر حال اگر زیاد سفر می‌روید و گیاهان آپارتمانی خود را تنها می‌گذارید، سانسوریا (گل شمشیری) گیاهی است که در نبود شما خشک نخواهد شد.

نحوه آبیاری گل سانسوریا

نور مناسب نگهداری از گیاه سانسوریا

همه‌ی گیاهان عاشق نور هستند اما یکی ممکن است نور بیشتر را ترجیح بدهد و یکی نور کمتر. گیاه سانسوریا از آن دسته گیاهان آپارتمانی است که در تمام شرایط نوری چه کم و چه زیاد دوام می‌آورد اما نور متوسط را ترجیح می‌دهد و نوری که از پنجره‌ی غربی یا جنوبی می‌تابد برای این گیاه مناسب است. اگر خانه‌ی کم‌نوری دارید گونه‌هایی از سانسوریا که برگ‌های تیره‌تری دارند بهتر عمل می‌کنند و مواردی هستند که با توجه به نور کم خانه‌ی خود خریداری کنید. اما گونه‌های دیگر گیاه سانسوریا که برگ‌های روشن‌تری دارند در نور کم ضعیف‌تر و طرح روی آنها کمتر می‌شود.

سانسوریا (گیاه مار) گیاه مقاومی است اما دقت کنید آن را در برابر نور مستقیم خورشید قرار ندهید زیرا نور و حرارت خورشید این گیاه را می‌سوزاند و از بین می‌برد. بنابراین آویزان کردن یک پرده توری که نور را فیلتر کند، به رشد بهتر سانسوریای شما کمک می‌کند و در عین حال مانع از آسیب دیدن آن می‌شود. در نگهداری از گیاه سانسوریا به میزان نور توجه کافی داشته باشید تا رنگ و روی گیاه از بین نرود. 

(به مطلب نگهداری از گیاه لیندا نیز رجوع کنید.)

مقدار نور مورد نیاز سانسوریا

تهویه و گردش هوا در نگهداری از گیاه سانسوریا

گیاه سانسوریا از آن دسته گیاهانی است که به قول خودمان ناز ندارند! این گیاه با هوای خشک یا کهنه‌ی خانه و محل کار شما مشکلی نخواهد داشت و در عین حال می‌توانید آن را در حمام و یا هر جایی که رطوبت زیادی هست نگهداری کنید. این یکی دیگر از ویژگی‌ها و انطباق‌پذیری سانسوریا (گیاه مار) است که این گیاه را سخت جان می‌سازد.

(از مطلب نگهداری از گیاه سرخس نیز بازدید کنید.)

اهمیت گردش هوا برای نگهداری گل سانسوریا

دمای مناسب برای نگهداری گیاه سانسوریا

سانسوریا (گیاه مار) گیاهی قوی است که قادر به تحمل طیف گسترده‌ای از دمای خانه‌ها است. اگر هوای آپارتمان شما برای خودتان مناسب است برای سانسوریا (گل شمشیری) هم مناسب خواهد بود. فقط لازم است این گیاه را از سیستم‌های سرمایشی و یا گرمایشی و همچنین سیستم تهویه‌ی هوا دور نگه دارید. دمای داخل خانه مناسب سانسوریا بین 18 تا 26 درجه‌ی سانتی‌گراد است و افت دما تا 7 درجه نیز برای آن قابل تحمل است با این حال دما نباید کمتر باشد چرا که سرمای زیاد و طولانی مدت باعث یخ‌زدگی و از بین رفتن سانسوریا می‌شود. 

در فصول سرد، نگهداری از سانسوریا در فضای باز ایده‌ی خوبی نیست و بهتر است آن را به داخل خانه و دمایی متعادل منتقل کنید. البته در نظر داشته باشید که سانسوریا با نوسانات دما نیز ارتباط خوبی ندارد و برای آن آزاردهنده است. بنابراین هرگز این گیاه را در نزدیکی هیتر یا در معرض باد کولر و سیستم‌های تهویه قرار ندهید. بهترین شرایط برای نگهداری از سانسوریا هوای گرم استوایی است که یادآور زیستگاه بومی آن است اما بهرحال یک شرایط ایده‌آل برای خود شما برای سانسوریا نیز قابل قبول خواهد بود. 

(به مطلب نگهداری از گیاه دیفن باخیا نیز رجوع کنید.)

دمای متناسب گل سانسوریا

آفات گیاه سانسوریا

گیاه سانسوریا به طور کلی مقاوم در برابر آفات است اما اگر آن را در داخل خانه و آپارتمان نگهداری می‌کنید ممکن است دچار کنه‌ی عنکبوتی یا شپشک آردی شود. در این صورت خیلی راحت می‌توانید با پنبه‌ی آغشته به الکل 70 درصد آن را از بین ببرید. بهتر است به محض مشاهده‌ی آفات آنها را از بین ببرید چرا که خیلی سریع این آفات تکثیر خواهند شد. بعلاوه این آفات به راحتی از گیاهی به گیاه دیگر منتقل می‌شوند و این می‌تواند برایتان مشکل‌ساز شود. بنابراین پیش از آنکه آفات تکثیر شوند آنها را از بین ببرید.

(مطلب آشنایی با آفت گیاهان آپارتمانی نیز می‌تواند برای شما مفید واقع شود.)

آفت گل سانسوریا

بیماری‌های گیاه سانسوریا: 1. متورم و بدبو شدن برگ‌ها

آبیاری بیش از حد سانسوریا باعث از بین رفتن سلول‌های برگ شده و درنهایت باعث بروز تورم برگ‌ها و بوی بد آن‌ها می‌شود. اما برای بهبود این وضعیت چه باید کرد؟ سریعا برگ‌های آسیب دیده را جدا کنید و قبل از اینکه تمام برگ‌ها درگیر شوند، آبدهی را اصلاح کنید. در مرحله بعد حتما به این نکته توجه داشته باشید که بر اثر آبیاری و رطوبت بیش از حد، گیاه به بیماری قارچی دچار نشده باشد.

(از محصولات صفحه آگلونما، لیندا، نخل ماداگاسکار و آرالیا نیز بازدید کنید.)

متورم شدن گیاه سانسوریا

بیماری‌های گیاه سانسوریا: 2. زرد و کمرنگ شدن برگ‌ها

چرا برگ برخی از سانسوریاها زرد می‌شود؟ ریشه این مسئله از آنجاست که کمبود نور و خالی شدن خاک از مواد مغذی باعث زرد و کمرنگ شدن برگ‌های گیاه می‌شود. گیاه را به محلی پرنورتر با نور غیرمستقیم منتقل کرده و از کوددهای مناسب برای جبران مواد مغذی خاک استفاده کنید.

(در صفحه بنت قنسول، حسن یوسف، گیاه گل گندمی و گیاه برگ عبایی طیف متنوعی از گیاهان آپارتمانی با ارسال فوری در تهران موجود است.)

زرد شدن برگ گل سانسوریا

بیماری‌های گیاه سانسوریا: 3. خشک شدن نوک برگها

عوامل مختلفی می‌تواند باعث خشک شدن برگ گیاه شما بشود؛ از جمله : تشنه بودن گیاه، دریافت نور بیش از حد و دمای بالای محیط.

(محصولات اسکاندیس، شامادورا و ارکیده تک شاخه را از دست ندهید.)

اگر احساس کردید گیاه تشنه است، خاک گیاه را بررسی کنید؛ به‌این‌شکل که انگشت خود را در خاک گلدان فرو کنید، اگر به‌اندازه یک بند انگشت یا بیشتر سطح خاک خشک است، گیاه شما نیاز به آبیاری دارد. اگر فکر می‌کنید دریافت نور بیش از حد باعث این اتفاق شده است، بررسی کنید نور محیط نگهداری از سانسوریا شما تا چه اندازه است و اگر احساس کردید نور محیط زیاد است، گیاه را به محیطی با نور متعادل‌تر منتقل کنید.

در صورت بالا بودن دمای محیط نیز محیط را از نظر دما بررسی کنید و اگر دمای محیط بالا بود، گیاه را به محیطی با دمای پایین‌تر منتقل کنید. همچنین می‌توانید اطراف گیاه آب اسپری کرده یا یک ظرف آب در نزدیکی گیاه قرار دهید تا با تبخیر سطحی رطوبت گیاه تامین شده و دما متعادل شود.

(از صفحه برگ انجیری و کاج نیز دیدن کنید.)

خشک شدن نوک برگهای سانسوریا

بیماری‌های گیاه سانسوریا: 4. زدگی و آسیب دیدن و شکستن برگها

در صورت لمس کردن بیش‌ازحد یا ضربه زدن به سطح برگ‌های سانسوریا، چنین مشکلاتی برای برگ‌ها آن ایجاد می‌شود؛ چراکه سانسوریا برگ‌های لطیف و حساسی دارد. پس بهتر است آن را در مکانی دور از رفت و آمد زیاد و دور از محل بازی کودکان قرار دهید تا برخوردی با آن صورت نگیرد. همچنین در جابه‌جایی و حمل آن نیز دقت کنید و تا حین جابه‌جای دچار ضربه و آسیب نشود.

(در صفحات سیکلامن، اریکا، فیلودندرون و دراسنا انواع متنوع گل های آپارتمانی با بهترین قیمت را فراهم آورده‌ایم.)

آسیب دیدگی برگ گل سانسوریا

خاک مناسب گیاه سانسوریا

گیاه آپارتمانی سانسوریا مشکلی با عناصر و مواد غذایی خاک ندارد. اما از آنجایی که پوسیدگی ریشه می‌تواند این گیاه را از بین ببرد، بهتر این است که خاک گلدان دارای زهکشی مناسب باشد و آب آن به خوبی تخلیه شود. برای گیاه سانسوریا می‌توانید از ترکیب یک به یک ساکولنت و خاک کاکتوس استفاده کنید. اگر خاک به نظر سنگین می‌رسد می‌توانید چند مشت پرلیت به آن اضافه کنید تا فاکتور هوادهی و زهکشی افزایش پیدا کند.

خاک با زهکشی مناسب از آن نظر برای سانسوریا حائز اهمیت است که غرقاب شدن خاک باعث پوسیده شدن ریشه‌ها و از بین رفتن گیاه خواهد شد. بنابراین مخلوط خاک مناسب سانسوریا بهتر است ترکیبی از شن، ماسه، رس و مواد آلی باشد تا سانسوریا در آن رشد خوبی داشته باشد. برای سانسوریای جوان و تازه قلمه زده نیز می‌توانید از خاک کوکوپیت استفاده کنید. 

گلدان مناسب گیاه سانسوریا 

در نگهداری از گیاه سانسوریا انتخاب یک گلدان مناسب را دست کم نگیرید. سانسوریا ترجیح می‌دهد در گلدانی باشد که ریشه‌های آن را جمع‌و جور کند و البته با بیرون آمدن ریشه‌ها از سوراخ زهکشی می‌توانید متوجه شوید که وقت تعویض گلدان فرا رسیده است. اگر گیاه شما شرایط رشد ایده‌آلی دارد شاید لازم باشد هر دو سال یکبار گلدان و خاک سانسوریا را عوض کنید و به سراغ گلدانی با سایز بزرگ‌تر بروید. 

به این ترتیب یک گلدان پهن کم‌عمق بهترین گزینه برای گیاه سانسوریا است و انتخاب یک گلدان بزرگ و عمیق می‌تواند باعث کاهش رشد این گیاه شود. 

(از محصولات صفحات کروتون و اگزالیس نیز دیدن کنید.)

خاک متناسب گل سانسوریا

کوددهی به گیاه سانسوریا

اگرچه گل آپارتمانی سانسوریا با میزان کود کم و حتی بدون کود هم دچار مشکل نمی‌شود و همین که خاک باکیفیت و دارای زهکشی مناسب باشد، برای آن کافی است. با این حال اگر به آنها کود مناسب گیاهان خانگی را به اندازه‌ی نصف میزان توصیه‌شده بدهید، مقاومت آنها بالاتر خواهد شد. برای این کار می‌توانید کود مایع رقیق شده یا کود گیاهان آپارتمانی را طبق دستورالعمل آماده کرده و موقع آبیاری به سانسوریا بدهید.

کودهای رقیق با نسبت 10-10-10 برای تغذیه‌ی سانسوریا گزینه‌ی مناسبی است و باعث غنی شدن خاک آن در فصل رشد می‌شود. فراموش نکنید که کوددهی فقط باید در فصل رشد انجام شود و در فصل پاییز و زمستان که گیاه در حالت رشد غیرفعال است، کوددهی فقط باعث مختل شدن روند رشد آن می‌شود. 

(از مطلب گیاهان آپارتمانی سایه دوست غافل نشوید.)

کوددهی به گل سانسوریا

گلدهی سانسوریا

گل های سانسوریا، طیف رنگی سبز تا سفید دارند و گرده افشانی آنها توسط پروانه‌ها انجام می‌شود. البته عموما سانسوریا گل‌های زیادی تولید نمی‌کند. شاید فقط تعداد خیلی کمی شکوفه روی ساقه های آن رشد کند، ولی در عوض ریزوم های کوچکی را در اطراف خود رشد می دهد که پس از گذشت زمان به سانسوریاهای زیبایی تبدیل می شوند.

(صفحه سیکاس، یوکا و پپرومیا را از دست ندهید.)

گلدهی گل سانسوریا چگونه است

تکثیر گیاه آپارتمانی سانسوریا در خانه

گیاه سانسوریا از آن دسته گیاهان آپارتمانی است که می‌توانید به راحتی آن را از یک گلدان به چند گلدان تبدیل کنید. تکثیر گیاه سانسوریا بسیار ساده است. این گیاه در طول رشد خود به خود گسترش می‌یابد. این مساله به خاطر ساقه‌های زیرزمینی آن به نام ریزوم یا زمین ساقه اتفاق می‌افتد. به عنوان یک گیاه خانگی، تکثیر به وسیله‌ی قلمه‌زدن برگ‌ها ساده‌ترین راه است.

(از مطلب گیاهان آپارتمانی مقاوم نیز بازدید کنید.)

تکثیر گل سانسوریا

روش‌های تکثیر سانسوریا: 1. از طریق برگ

برای تکثیر گیاه سانسوریا از طریق برگ، باید قلمه را از یک برگ سالم و قوی با رنگ سبز تقریبا یکدست انتخاب کنید. این روش برای افراد صبور توصیه می‌شود. لوازم مورد نیاز: گیاه بالغ سانسوریا، یک گلدان با خاک مرطوب (کمی) و با زهکشی عالی یا یک ظرف بلند پر از آب، یک چاقوی تیز و تمیز و یک جفت دستکش.

(از صفحه زاموفیلیا نیز بازدید کنید.)

برای تکثیر گیاه سانسوریا از طریق برگ، مراحل زیر را دنبال کنید:

  • یک برگ سالم را از گیاه مادر انتخاب کنید. قلمه برگ باید حدودا 30 سانتی متر باشد.
  • برگ منتخب را با یک چاقوی تیز و تمیز، در جهتی که رشد کرده است به تکه‌های 8 سانتی‌متری، برش زنید.
  • برش برگ خیلی اهمیت دارد، حواستان باشد سمتی باید داخل خاک یا آب قرار گیرد که منتهی به ریشه باشد.
  • چند روز قبل از کاشت به قلمه‌ها اجازه‌ی استراحت دهید، تا جای برش کمی خوب شود.
  • هنگامیکه قلمه‌ها برای ریشه‌زایی آماده شدند، یکی از آن‌ها را انتخاب کنید.
  • پیشنهاد می‌شود برای ریشه‌زایی بهتر، انتهای قلمه را به قارچ کش یا ریشه‌زا آغشته کنید.
  • ظرف یا گلدان بلندی را که آماده‌کرده‌اید، با آب پر کنید.
  • برگ قلمه را در آن قرار دهید، بهتر است یک چهارم برگ در آب غوطه‌ور شود.
  • ترجیحا این ظرف را در مکانی به دور از نور مستقیم قرار دهید.
  • هر دو روز یکبار آب را عوض کنید.
  • ممکن است کمی طول بکشد، اما بمحض اینکه ریشه دوانید، آن را در گلدانی با خاک مرطوب بکارید.

(از صفحه پدیلانتوس نیز بازدید کنید.)

تکثیر گل سانسوریا از طریق برگ

روش‌های تکثیر گیاه سانسوریا: 2. ریشه زایی قلمه‌ها در خاک

اگر بخواهید قلمه‌ها را مستقیما در خاک بکارید، باید انتهای برش خورده را در خاک مرطوب با زهکشی بالا قرار دهید. ریشه زدن این قلمه می‌تواند حدود 2 الی 4 هفته طول بکشد. و سپس تولید برگ‌های جوان یک ماه دیگر زمان می‌برد.

(در گلفروشی گل باما انواع متنوعی از بنجامین موجود است.)

تکثیر گل سانسوریا با ریشه زایی قلمه ها

تکثیر گیاه سانسوریا: 3. قلمه ریزوم

ریزوم‌ها، گره‌‌های سفید رنگ زیر زمینی گیاه هستند که از آن‌ها ریشه و شاخه تولید می‌شود. تکثیر گیاه مار توسط ریزوم‌ها و همینطور پاجوش‌ها (ریزوم‌های جوانه زده) بهترین و سریع‌ترین روش ممکن است.

مواد لازم برای تکثیر گیاه سانسوریا با ریزوم:

  • گیاه سانسوریا تنومند و قوی که دارای ریزوم باشد.
  • حداقل دو گلدان
  • چاقوی تیز و یک جفت دستکش

(محصولات صفحه سرخس را از دست ندهید.)

تکثیر گل سانسوریا با قلمه ریزوم

طریقه تکثیر سانسوریا از ریزوم:

  • گیاه را از گلدان خارج کنید.
  • ریزوم‌های قوی‌تر که دارای یک یا دو برگ هستند را به همراه ریشه، از گیاه مادر جدا کنید. حواستان باشد که با چاقوی کند به گیاه اصلی آسیب نرسد.
  • قلمه را در گلدان جدیدی که حاوی خاکی مرطوب در گلدانی با زهکشی مناسب است، بکارید.
  • تعویض گلدان گیاه سانسوریا

برای تغییر گلدان سانسوریا هیچ عجله نکنید. این گیاه در گلدان خود به راحتی زندگی و رشد می‌کند و اگر جای آن تنگ باشد ممکن است با ریشه‌های قوی خود، گلدان را یشکند. به طور کلی حداکثر هر 2 تا 5 سال برای تعویض گلدان کافی است. اگر گیاه سانسوریا شما در نور کم قرار دارد و رشد آن زیاد نیست تعویض گلدان آن را می‌توانید به 5 تا 10 سال به تعویق بیاندازید. اینطوری برای گل آپارتمانی سانسوریا بهتر است.

(مطالعه مطلب گیاهان آپارتمانی کم نور را به شما پیشنهاد می‌کنیم.)

خواص گل سانسوریا

یکی از مزیت‌های گیاه سانسوریا برای انرژی درمانی و مبحث فنگ شویی است. خواص گیاه سانسوریا در فنگ شویی بدین صورت است که در برابر انرژی منفی بسیار عالی عمل کرده و یک محافظ قوی است. بهترین مکان قرار دادن آن در گوشه های شرقی، جنوب شرقی و جنوبی منزل است.

(از مطلب گیاهان آپارتمانی معطر نیز بازدید کنید.)

خواص گل سانسوریا

فواید نگهداری گل سانسوریا در منزل

گیاهانی که در دسته متابولیسم اسیدکراسولاس یا CAM قرار می‌گیرند، در طول روز کربن‌دی‌اکسید هوا را جذب کرده و در شب اکسیژن آزاد می‌کنند. سانسوریا نیز در دسته همین گیاهان قرار می‌گیرد. سانسوریا می‌تواند در شب با تبدیل کربن‌دی‌اکسید به اکسیژن، میزان اکسیژان هوا را بالا ببرد و باعث بهبود هوای تنفسی شما شود. یکی از مهم ترین دلایلی است که اکثر مردم سانسوریا را برای اتاق خواب و حمام خود انتخاب می‌کنند این است که سانسوریا برای افزایش کیفیت خواب هم توصیه می‌شود.

(از صفحه فیکوس بازدید کرده و انواع آن را در گلفروشی گل باما مشاهده کنید.)

مزایای نگهداری گیاه سانسوریا

سانسوریا گیاهی برای تهویه‌ی هوا

سانسوریا گیاهی ایده‌آل به عنوان یک گیاه آپارتمانی است. این گیاه زیبا یک تصفیه کننده‌ی عالی هوا است و از معدود گیاهانی است که در طول شب هم دی‌اکسیدکربن را به اکسیژن تبدیل می‌کند. به همین خاطر سانسوریا (گیاه مار) گیاه مناسبی برای اتاق خواب شما هم هست. اکثر گیاهان معمولا در طول شب اکسیژن را جذب می‌کنند و به همین دلیل توصیه نمی‌شود که آنها را در اتاق خوب خود قرار دهید.
تحقیقات انجام‌شده در مورد این گیاه نشان می‌دهد سانسوریا سمومی مانند فرمالوئید، زایلن، تولوئن و اکسیدهای نیتروژن را حذف می‌کند. سانسوریا گیاهی قدرتمند و تصفبه‌کننده‌ی هوا شناخته می‌شود که برای سلامتی بیشتر خود لازم است حداقل یکی از آنها را در خانه یا فضای کار خود داشته باشد.

(مطلب گیاهان آپارتمانی سریع الرشد را در وبلاگ گل باما از دست ندهید.)

عوارض گیاه سانسوریا

یکی از عوارض اکثر گل‌های آپارتمانی و به تبع گیاه سانسوریا سمی بودن آنهاست. البته گیاه سانسوریا در حد متوسطی سمی است اما خوردن برگ‌ها، ساقه یا ریشه و لمس کردن برگ، ساقه و یا ریشه می‌تواند سم گیاه را وارد بدن کند و باعث بروز علائمی مانند اسهال و استفراغ شود. 

(محصولات صفحه شفلرا را از دست ندهید.)

عوارض نگه داشتن گل سانسوریا

نگهداری سانسوریا در منزل

سانسوریا یک گیاه خانگی ایده‌آل است، تنها وظیفه‌ی شما برای مراقبت از این گیاه، اول آب دادن هر هفته است و دیگر غبار روبی آن با یک پارچه‌ی لطیف مرطوب است. برای پاک کردن برگ‌های گیاه سانسوریا، اکیدا از مواد شیمیایی براق کننده استفاده نکنید. این مواد شمیایی جلوی نفس کشیدن برگ‌ را می‌گیرد.

در نگهداری از گیاه سانسوریا حواستان باشد که وسوسه نشوید برگ‌های آن را با روغن‌های صنعتی براق کنید. چون مانع نفس کشیدن برگ‌ها شده و موجب پژمردگی گیاه می‌شود.

( از صفحه پتوس نیز دیدن کنید.)

نگهداری گل سانسوریا در خانه

خرید گیاه سانسوریا از فروشگاه اینترنتی گل باما

گیاه سانسوریا با برگ‌های سفت، بلند و شمشیر مانند خود شناخته می‌شود. این گیاه آپارتمانی زیبا با ظاهر زیبای خود انتخابی طبیعی و ایده‌آل برای دکوراسیون‌های مدرن یا معاصر است. اگر می‌خواهید برای خانه‌ی خود یک گیاه آپارتمانی بخرید که علاوه بر ظاهر زیبا، نگهداری از آن هم ساده باشد، سانسوریا انتخاب خوبی برای شما است. سانسوریا گیاهی مقاوم است و با طیف وسیعی از شرایط سازگار خواهد بود. این گیاه در محیط پر نور و یا حتی با نور کم به خوبی مقاومت می‌کند؛ اگرچه نور غیرمستقیم خورشید را ترجیح می‌دهد.

(از محصولات صفحه بونسای نیز دیدن کنید.)

بعلاوه از آنجایی که گیاه سانسوریا بومی بیابان‌های خشک آفریقای غربی است نیاز به آبیاری زیادی هم ندارد. با خرید گیاه سانسوریا از فروشگاه اینترنتی گل باما می‌توانید این گیاه زیبا را به دکوراسیون خانه‌ی خود اضافه کنید و محیط خانه‌ی خود را سبز کنید.

خرید گل سانسوریا

ثبت سفارش تلفنی