گل لیندا (Ponytail palm)
لیندا گیاهی زیبا است که ممکن است آن را با نام گیاه دم اسبی هم بشناسید. این گیاه مقاوم به خشکی است، رشد آن بسیار کم است و نیاز به مراقبت کمی دارد. گل آپارتمانی لیندا (Ponytail palm) برای افرادی که وقت کمی برای مراقبت از گل و گیاه دارند و یا در اکثر مواقع در سفر هستند انتخاب خوبی است. این گیاه نهایتا هر دو هفته یکبار نیاز به آبیاری دارد و این مساله به خاطر تنهی پیاز مانند آن است که محل ذخیرهی آب برای این گیاه است.
لیندا گیاه زیبایی برای تزئینات یک خانهی مدرن است که با برگهای آویزان و زیبای خود جذابیت بیشتری به خانه و محل زنذگی شما میدهد. در ادامهی این مطلب میتوانید در مورد نکات نگهداری گیاه آپارتمانی لیندا مطالعه کنید و اگر شیفتهی این گیاه خاص هستید میتوانید برای خرید لیندا به گلفروشی اینترنتی گل باما رجوع کنید.
(از محصولات صفحه آگلونما و آرالیا نیز بازدید کنید.)
معرفی گیاه لیندا
نخل لیندا، گیاه دم اسبی، پافیلی یا هر نام دیگری که ممکن است به آن داده شود، گیاهی از خانوادهی مارچوبگان و بومی شرق مکزیک است. برگهای بلند و تابدار لیندا از یک رزت کوچک روی ساقه یا تنهی کوتاه آن رشد میکند و ظاهری مانند دم اسب به آن میدهد.
لیندا در زیستگاه بومی خود در مکزیک، گیاهی همیشه سبز است که تا بیش از 4.5 متر میتواند رشد کند اما به عنوان یک گیاه آپارتمانی، رشد آن نسبتا محدود خواهد بود. با این حال طی سالها و با شرایط نگهداری و فضای مناسب در آپارتمان نیز میتوانید لیندای بزرگ و زیبا داشته باشید.
نکات نگهداری از لیندا
لیندا یا نخل دم اسبی بومی مناطق خشک مکزیک است و توانایی نگه داشتن آب در تنهی پیازدار این گیاه، از سازگاری با آب و هوای منطقهی بومی آن نشات میگیرد. اگرچه این گیاه با کمبود آب و نگهداری کم زنده میماند اما آبیاری منظم به مراتب بهتر است. این گیاه رشد بسیار کمی دارد و نگهداری و مراقبت از آن بیتاثیر نخواهد بود. این گیاه فوقالعاده لمسی است و برگهای آن شما را دعوت میکند تا انگشتان خود را از میان آنها عبور دهید.
همانطور که گفتیم لیندا رشد بسیار کمی دارد و به همین خاطر هم نسبت به سایر گیاهان قیمت آن بالاتر است. لیندا گیاه بسیار زیبا و پرطرفداری است . اگر به درستی از آن مراقبت شود میتواند چندین دهه زنده بماند. اما نکات مهم در مورد نگهداری از گل لیندا چیست؟
(در مطلب نگهداری از گیاه لیندا به تفصیل به این موضوع پرداختهایم.)
نور مناسب گل آپارتمانی لیندا
لیندا از آن دسته گیاهانی است که سازگار با هر شرایط نوری است اما با وجود این برای رشد خود به نور زیادی احتیاج دارد. این گیاه به عنوان یکی از اعضای خانوادهی ساکولنتها، نور زیاد را دوست دارد و اگر بتوانید چند روز در هفته گیاه خود را در معرض نور خورشید قرار دهید به زیبایی میتوانید شاهد رشد آن باشید. نور خورشید باعث تولید برگهای جدید و شاداب لیندا میشود و نور بیشتر برای رشد بهتر لیندا لازم است.
باید دقت داشته باشید اگر لیندای شما در سایه رشد میکند آن را به یکباره وارد مکانی پر نور نکنید. گیاه خود را برای چند ساعت در روز به مکان جدیدش منتقل کنید و دوباره به محل قبلی بازگردانید. این کار را به مدت یک هفته انجام دهید تا گل آپارتمانی لیندا بتواند به شرایط نور جدید خود عادت کند. این کار از سوختن و بدشکل شدن برگهای گیاه شما جلوگیری میکند.
دقت داشته باشید که نور مستقیم خورشید برای گیاه لیندا مناسب نیست و به ویژه در طی فصل تابستان آن را در معرض نور مستقیم خورشید قرار ندهید. لیندا در نور کم تا متوسط نیز دچار مشکل خاصی نمیشود اما رشد آن کمتر خواهد بود.
(از صفحه برگ انجیری و کاج نیز دیدن کنید.)
دمای مناسب برای نگهداری از لیندا
به طور معمول گیاهان آپارتمانی در مورد دما بسیار حساس هستند اما لیندا، بر خلاف اکثر گیاهان، بسیار مقاوم نسبت به دما است و تقریبا میتواند دمای زیر صفر را هم تحمل کند. اگرچه، هرگز به صورت عمدی این گیاه را در محیطهای بسیار سرد قرار ندهید. برای سلامت بیشتر گیاه خود بهتر است دمای محیط نگهداری آن هرگز از 7 درجهی سانتیگراد پایینتر نرود. از طرف دیگر، با وجود اینکه این گیاه در مورد هوای گرم نیز خیلی حساس نیست اما دمای 21 درجهی سانتیگراد برای رشد این گیاه ایدهآل است.
(در صفحات سیکلامن، اریکا، فیلودندرون و دراسنا انواع متنوع گل های آپارتمانی با بهترین قیمت را فراهم آوردهایم.)
آبیاری لیندا
در پایهی نخل دم اسبی یا گل لیندا یک ساقهی متورم و ضخیم وجود دارد که ظاهر آن مانند چوب است. این بخش از گیاه محل ذخیرهی آب است که وظیفهی تامین آب مورد نیاز گیاه در زمانهای خشکسالی را بر عهده دارد. این مساله دلیلی بر این نکته است که فواصل بین آبیاری گل آپارتمانی لیندا باید زیاد باشد. لیندا به خاطر نیاز به آبیاری کمتر گیاه خانگی مناسب برای افرادی است که به دنبال گیاهان آپارتمانی با نگهداری آسان یا کم هستند.
(از محصولات صفحات کروتون و اگزالیس نیز دیدن کنید.)
لیندا گیاه مقاوم به خشکی است و آب را در تنهی خود ذخیره میکنید، بنابراین به طور ایدهآل میتوانید حداقل یک بار در ماه به لیندا آب بدهید. آبیاری گل لیندا در روزهای گرم تابستانی میتواند به صورت یکبار در هفته هم باشد. اگر گاهی اوقات آبیاری لیندا را فراموش میکنید ذخایر آب از گیاه پشتیبانی میکند. اما اجازه ندهید این کار به عادت تبدیل شود. در غیر این صورت گیاه شما فقط زنده میماند و رشد چندانی نخواهد داشت.
(از مطلب گیاهان آپارتمانی سایه دوست غافل نشوید.)
رطوبت مورد نیاز لیندا
یکی از ویژگیهای منحصربفرد لیندا که نگهداری از آن را آسانتر میسازد، توانایی آن برای رشد در رطوبت کم است. گیاهانی که به رطوبت بالا نیاز دارند، نگهداری سختتری دارند و باید به روشهای ممکن، رطوبت مورد نیاز آنها را تامین کرد تا گیاه رشد سالمی داشته باشد. اما در مورد لیندا اینطور نیست. تنها نکاتی که باید در نظر داشته باشید این است که برای حفظ رطوبت گل لیندا لازم است آن را از مناطق بسیار خشک مانند اطراف رادیاتور دور نگه دارید. اگر رطوبت محیط خیلی کم باشد باعث قهوهای شدن لبهها و نوک برگهای لیندا خواهد شد. به غیر از این رطوبت خیلی مسالهی مهمی نیست.
(صفحه سیکاس، یوکا و پپرومیا را از دست ندهید.)
تغذیه و کوددهی به لیندا
به طور کلی کود دادن به گیاه میتواند در رشد آن موثر باشد. برای گیاه آپارتمانی لیندا میتوانید از یک کود همه منظوره استفاده کنید. این گیاه بیش از حد حساس و گرسنه نیست و به همین خاطر یک کود سبک به تعداد یک بار در ماه در طول فصلهای تابستان و بهار برای این گیاه کافی است.
(از مطلب گیاهان آپارتمانی مقاوم نیز بازدید کنید.)
خاک مناسب برای کاشت گل لیندا چیست؟
مسالهی خاک و گلدان برای گل لیندا کمی پیچیده است چرا که این گیاه در این مورد خیلی حساس است. لیندا ترجیح میدهد در خاکی با زهکشی خوب مانند خاک ساکولنت کاشته شود. به این ترتیب برای تهیه خاک مناسب لیندا میتوانید یک بسته خاک ساکولنت آماده تهیه کنید و یا برای کاهش هزینهها خودتان این خاک را آماده کنید.
(از صفحه زاموفیلیا نیز بازدید کنید.)
بعلاوه از آنجایی که لیندا غرقاب شدن خاک و ریشههای را دوست ندارد، خاک آن باید زهکشی خوبی نیز داشته باشد و بعلاوه گلدان نیز باید دارای سوراخهای زهکشی کافی باشد. اگر لیندا را در گلدانی میکارید که سوراخ زهکشی ندارد، اطمینان حاصل کنید که یک لایهی زهکشی در کف گلدان ایجاد کنید و گیاه را زیاد آبیاری نکنید.
(از صفحه پدیلانتوس نیز بازدید کنید.)
تعویض گلدان لیندا
اگر تمام شرایط برای لیندا فراهم است و گیاه شما رشد خوبی دارد شاید لازم باشد تعویض گلدان لیندا سالی یک بار انجام شود. اما اگر شرایط خیلی خوب نیست و یا اینکه میخواهید اندازهی لیندای شما محدود باشد فقط هر دو یا سه سال برای تعویض گلدان اقدام کنید. تا زمانی که شرایط و اندازهی گلدان مناسب باشد، لیندا ظاهر زیبای خود را حفظ خواهد کرد.
برای تعویض گلدان لیندا نیاز به خاک یا رعایت نکتهی خاصی نیست. یک خاک گلدان استاندارد برای این گیاه مناسب است. فقط اطمینان حاصل کنید که خاک مورد نظر تازه است و قبلا مورد استفاده قرار نگرفته است. به خاطر برگهای بلند و آویزان گل آپارتمانی لیندا شاید بهتر باشد از گلدانی بلند و یا پایهدار استفاده کنید اما قرار دادن آن روی میز هم میتواند برای زیباتر نشان دادن برگهای لیندا، مناسب باشد.
گلدان جدیدی که برای کاشت لیندا استفاده میکنید بهتر است 5 یا 6 سانتیمتر از پیاز لیندا بزرگتر باشد. برای تعویض گلدان، سعی کنید به آرامی ریشهها را شل کرده و آن را از گلدان خارج کنید. سپس گیاه را در خاک تازه با عمق کم بکارید. توجه داشته باشید که بخشی از بدنه باید از خاک بیرون باشد و دفن کردن کامل آن باعث پوسیدگی میشود.
(در گلفروشی گل باما انواع متنوعی از بنجامین موجود است.)
مشکلات مربوط به لیندا: قهوهای شدن نوک برگها
گل آپارتمانی لیندا میتواند تا چند هفته بدون آب دوام بیاورد بنابراین آبیاری زیاد از حد آن کاملا طبیعی است. آبیاری زیاد و زهکشی نامناسب میتواند باعث زرد شدن و افتادن برگهای این گیاه شود. تیغههای قهوهای و خشک نیز زمانی ایجاد میشود که گیاه برای مدت زیادی بیآب بماند و خشک شود. برای از بین بردن این مشکلات گیاه لیندا لازم است مراحل زیر را دنبال کنید.
(محصولات صفحه سرخس را از دست ندهید.)
اول از همه برگهای لیندا را تمیز کنید. این باعث میشود گیاه انرژی خود را برای رشد سالم و تازه هدایت کند. به وسیلهی یک قیچی تیز و یا قیچی هرس لبههای قهوهای برگ را ببرید. گیاه خود را مرحله به مرحله اصلاح کنید. هرگز در هر نوبت بیش از 20 درصد برگهای آسیبدیده را جدا نکنید، چرا که اینکار باعث ایجاد شوک به لیندا میشود. در نهایت اجازه دهید لیندا دوباره رشد کرده و برگهای سبز جدیدی از آن جوانه بزند.
(مطالعه مطلب گیاهان آپارتمانی کم نور را به شما پیشنهاد میکنیم.)
علت زرد شدن برگهای گل لیندا
زرد شدن برگهای نخل لیندا نشانهای از آبیاری زیاد و آسیب دیدن ریشههای آن است. زمانی که این لیندا آب زیادی دریافت کند دچار پوسیدگی ریشه میشود و در نتیجه نمیتواند مواد غذایی لازم برای گیاه را فراهم کرده و برگهای گیاه رو به زرد شدن و ریختن میروند.
گاهی نیز این زرد شدن میتواند نشانهای از کوددهی زیاد باشد که باعث تجمیع نمک در خاک گیاه میشود. اگر تشخیص دادید زرد شدن برگهای نخل لیندا شما به دلیل کوددهی زیاد است در این زمان باید خاک گیاه را برای 20 بیست دقیقه زیر آب روان بشویید تا نمک موجود در خاک از بین برود.
(از مطلب گیاهان آپارتمانی معطر نیز بازدید کنید.)
آفات گل لیندا
به طور کلی، نخل لیندا گیاهی است که کمتر دچار آفات میشود اما گاهی اوقات، در شرایط خاص خانه ممکن است انبوهی از شپشکهای آرد آلود، کنههای عنکبوتی و شپشک را به خود جذب کند. شپشک آرد آلود به عنوان آفتی مخرب، معمولا در محیط گرم و خشک به گیاه حمله میکند. این آفات دارای دهان بلند و خرطومی هستند که از آن برای سوراخ کردن گیاهان و تخلیهی مایعات استفاده میکنند. در نتیجه با خشک شدن شیرهی آن، برگهای گیاه زرد میشود و میافتد.
(از صفحه فیکوس بازدید کرده و انواع آن را در گلفروشی گل باما مشاهده کنید.)
بدتر از آن مدفوع شپشک آرد آلود عسلمانند چسبناک و شیره مانند است که محل مناسبی برای رشد کپک دودی میشود. این کپک میتواند رشد لیندا را متوقف کند و یا در فتوسنتز تداخل ایجاد کند و در نهایت باعث از بین رفتن گیاه شود.
اما چطور این آفات را کنترل کنیم؟ برای رهایی از شر شپشکهای آرد آلود در نخل لیندا باید کمی صبر و حوصله داشته باشید. سه روش مختلف وجود دارد که همهی آنها برای نگهداری از گیاه لیندا ایمن هستند: محلولهای شیمیایی، درمانهای خانگی و شکارچیان طبیعی. به عنوان یک قاعدهی کلی، ابتدا باید با احتیاط برگهای آلودهی گیاه را جدا کنید و گیاهان آلوده را جدای از بقیهی گیاهان آپارتمانی خود نگهداری کنید تا انتقال آلودگی و آفت بین گیاهان به حداقل برسد.
(مطلب گیاهان آپارتمانی سریع الرشد را در وبلاگ گل باما از دست ندهید.)
استفاده از محلولهای شیمیایی برای نگهداری از گیاه لیندا
اگر لیندای شما آفت زده و تصمیم دارید از آفتکش استفاده کنید، بهتر است به سراغ آفتکشهای حاوی پیرترین بروید که البته به طور خاص برای کنترل شپشک آردآلود است. این نوع آفتکش عصارهی گیاهی غیرسمّی است که میتواند برای مقابله با آفات لیندا مناسب باشد. علاوه بر این، روغن چریش نیز برای کنترل آفت گیاه لیندا گزینهی خوبی است.
درمانهای خانگی گیاه لیندا
از بین بردن آفات گیاه لیندا با استفاده از آفتکشها یا درمانهای خانگی، روشی ایمن است که با کمترین خطر برای سلامت گیاه شما همراه است. یکی از بهترین ترفندها برای از بین بردن آفت لیندا، پاک کردن آنها با پنبهی آغشته به الکل است. برای این کار میتوانید شاخ و برگهای گیاه را با پنبهی اغشته به الکل پاک کنید. همچنین میتوانید از اسپری روغن چریش یا صابون حشرهکش استفاده کنید.
ترکیب 10 درصد الکل و 90 درصد آب یا مخلوط 50 به 50 آب و ایزوپروپیل با یک قاشق چایخوری مایع ظرفشوری برای از بین آفات لیندا مناسب است. البته این نکته را در نظر داشته باشید که ابتدا ترکیب آفتکش خانگی خود را روی بخش کوچکی از گیاه امتحان کنید و اگر لیندا به آن حساسیت نداشت، به کار خود ادامه بدهید. زمانی که گیاه شما در معرض آفتاب قرار دارد نیز به آن آفتکش نزنید.
گلدهی نخل لیندا
گل لیندا بزرگ و بالغ این قابلیت را دارد که هر تابستان گل بدهد. منظورمان از گل لیندا بزرگ، گیاهی است که تنهی آن حدود 5 متر باشد.
(محصولات صفحه شفلرا را از دست ندهید.)
تکثیر گل لیندا: 1. ریشه دار کردن جوانه های روی ساقه (تنه جوش)
تکثیر لیندا از دو طریق ریشه دار کردن جوانه های روی ساقه و کاشت بذر در خاک پیت میتواند صورت بگیرد. در خصوص روش اول، اگر بر روی قسمت پایین ساقهی گل لیندا شما، تنه جوش وجود داشته باشد، بعد از گذشت چند وقت از رشد آنها، قسمت اتصال آنان به ساقه گیاه مادری کمی متورم میشود. در این مرحله میتوانید آنها را از ساقه گیاه مادر جدا کرده و به بطوریکه حدود یک سوم ارتفاع گیاهچه داخل خاک است، نسبت به کشت آنها اقدام کنید.
( از صفحه پتوس نیز دیدن کنید.)
البته این روش کمی سخت بوده و برای ریشه زایی بهتر، بستر را در محیطی پر نور قرار داده و رطوبت محیط را حفظ کنید چرا که بستر کاشت باید در طی ریشه زایی، مرطوب نگهداشته شود. البته این موضوع نباید باعث شود که گل لیندا را بیش از حد آبیاری کنید.
(از محصولات صفحه بونسای نیز دیدن کنید.)
تکثیر گل لیندا: 2. کاشت بذر در خاک پیت
برای تکثیر لیندا از طریق بذر:
- یک طرف بذرها را به یک سوهان ناخن بمالید تا لکه های کم رنگ بر روی بذر شکل بگیرد. (این کار را برای کل بذر انجام ندهید؛ زیرا بذر جوانه نمیزند.)
- بذر را در یک کاسه آب گرم قرار دهید؛ بطوریکه آب روی بذر را بپوشاند.
- سپس یک اسفنج مرطوب را بر روی آن بگذارید.
- بذر را 24 ساعت در این وضعیت قرار دهید.
- قبل از کاشت، بذر را خشک کنید.
- یک گلدان کوچک را با خاک پیت پر کنید.
- هر بذر را در یک گلدان قرار دهید.
- بذر را روی سطح خاک قرار داده و آن را با یک لایه 3 میلیمتری شن درشت بپوشانید.
- سپس خاک را مرطوب کنید.
- گلدان ها را در جایی گرم، با دمایی حدود 20 درجه سانتیگراد قرار دهید و آن ها را با یک پلاستیک تمیز و روشن بپوشانید.
- پس از یک الی دو ماه گیاه شروع به جوانه زدن میکند.
- بعد از این که بذرها جوانه زدند، پلاستیک ها را حذف کنید.
- هر زمان که خاک در حال خشک شدن بود، به گیاه آب بدهید.
- بعد از این که بذرها جوانه زدند، آب را در پایه گیاه اضافه کنید و آبیاری را از بالای گیاه انجام ندهید.
(در صفحه بنت قنسول، حسن یوسف، گیاه گل گندمی و گیاه برگ عبایی طیف متنوعی از گیاهان آپارتمانی با ارسال فوری در تهران موجود است.)
سرعت رشد گل آپارتمانی لیندا
اگر نور مناسب و شرایطی که در بالا به آنها اشاره کردیم برای نخل لیندا فراهم نباشد، انتظار رشد زیادی از این گیاه نداشته باشید. وقتی تمام شرایط مساعد باشد گیاه شما هم رشد خواهد کرد؛ اما یک رشد نسبتا آهسته! حقیقت ساده در مورد لیندا این است که این گل آپارتمانی زیبا رشد بسیار کمی دارد. اگر رشد گیاه برایتان مهم نیست لیندا گزینهی خوبی برای شماست اما اگر میخواهید سریعا تبدیل به یک گیاه بلند و باشکوه شود، انتظار شما را برآورده نخواهد کرد.
خرید گل لیندا از فروشگاه اینترنتی گل باما
لیندا، گیاه دم اسبی یا گیاه پافیلی، گیاهی دوستداشتنی و زیبا است که نگهداری از آن بسیار آسان و ساده است. با رشد کمی که دارد میتواند دههها و یا شاید قرنها زنده بماند و البته به خاطر رشد کم، فضای بیشتر از حد نیز اشغال نخواهد کرد. لیندا انتخابی خوب برای کسانی است که وقت کافی برای رسیدگی به گل و گیاه ندارند اما دوست دارند گلخانهی سبز خود را داشته باشند. ما به شما پیشنهاد میکنیم گل آپارتمانی لیندا را از فروشگاه اینترنتی گل باما تهیه کنید و زیبایی آن را به خانهی خود اضافه کنید.
(به مطلب نگهداری از گیاه دیفن باخیا نیز رجوع کنید.)