مثلا گل رز رو چند بفروشیم خوبه؟

سرخس fern

فیلتر ها
3 فیلتر فعال
از دسته های دیگر
محصولات
251 محصول
سرخس برگ شمشیری
سرخس برگ شمشیری
380,000 تومان
گل باما

قیمت سرخس

سرخس برگ شمشیری که بیشتر با نام سرخس شناخته می‌شود یک گیاه سرسبز و پرپشت آپارتمانی است که زیبایی طبیعت را به خانه شما می‌آورد. نگهداری از گیاه سرخس آسان است اما رعایت چند نکته برای سالم ماندن آن الزامی است؛ از جمله اینکه سرخس باید دور از باد و هوای خشک قرار گیرد و وجود رطوبت برای سلامت آن الزامی است. اگر قصد خرید گیاه سرخس را دارید، می‌توانید این گیاه را از گلفروشی آنلاین گل باما تهیه کنید. قیمت سرخس نسبت به خیلی از گیاهان آپارتمانی کمتر است و در عین حال، زیبایی فوق‌العاده‌ای به دکوراسیون خانه‌ی شما می‌افزاید. 

سرخس چیست

سرخس‌ها یکی از قدیمی‌ترین گیاهان زنده‌ی روی زمین هستند و انواع سرخس ها برای نگهداری در آپارتمان و یا فضای بیرونی وجود دارد. این گیاهان به طور معمول دارای برگ‌هایی زیبا هستند که به باغ یا محیط داخلی خانه، جلوه‌ی چشم‌گیری می‌دهند. بیش از 20 هزار گونه از سرخس شناخته شده که در سراسر جهان رشد می‌کنند. بسیاری از انواع سرخس‌ها هم در فضای داخلی و هم در فضای بیرون خانه رشد می‌کنند.

سرخس‌های فضای باز در مناطق نیمه سایه بهتر عمل می‌کنند و آن دسته از سرخس‌هایی که گیاه آپارتمانی هستند، به نور شدید نیاز دارند تا رشد خوبی داشته باشند؛ البته به شرطی که در مقابل نور مستقیم خورشید قرار نگیرند. سرخس‌ها به ندرت دچار بیماری یا هجوم آفات می‌شوند و حتی افراد مبتدی نیز می‌توانند به راحتی این گیاه را پرورش دهند. برای نگهداری از گیاه سرخس در فضای باز بهتر است آن را در محلی نیمه سایه قرار دهید و سرخس‌های آپارتمانی به نور شدید و غیرمستقیم خورشید نیاز دارند.

(از صفحه محصول دیفن باخیا نیز بازدید کنید.)

سرخس چیست

آشنایی با گیاه سرخس

اگر به دنبال گیاهی خاص برای نقاط سایه‌دار هستید، گونه‌های مختلف گیاه سرخس می‌توانند انتخاب خوبی باشند. سرخس (Fern) گیاهی چندساله است که اکثر گونه‌های آن در زمستان دوام می‌آورد و در اوایل فصل بهار با شاخه‌های جدید، ظاهر زیبایی به خود می‌گیرد. سرخس برگ شمشیری گیاه پرپشت و سرسبزی است که ظاهر زیبایی به دکوراسیون خانه شما خواهد داد. اگر می‌خواهید در مورد سرخس، نکات نگهداری از سرخس و قیمت گیاه سرخس بیشتر بدانید، به شما مطالعه‌ی این مطلب را پیشنهاد می‌کنیم.

(مطلب نگهداری از گیاه کروتون نیز می‌تواند برایتان مفید باشد.)

آشنایی با گیاه سرخس

مشخصات کلی سرخس‌ها: اندازه و زیستگاه

سرخس‌ها از نظر زیستگاه، شکل و روش‌های تولیدمثل بسیار متنوع هستند. این گیاهان از نظر اندازه می‌توانند گیاه سرخس مینیاتوری با حدود 1 تا 1.2 سانتی‌متر و یا سرخس‌های غول‌پیکری به اندازه‌ی 10 تا 25 متر باشند. برخی از این سرخس‌ها به هم بافته شده و تاک-مانند هستند و برخی دیگر روی سطح حوضچه‌ها شناورند.

اما گیاه سرخس در کجا رشد می کند؟ اکثر سرخس‌ها در مناطق گرم و مرطوب زمین زندگی می‌کنند. سرخس‌هایی که در مناطق گرمسیری زندگی می‌کنند با بالا رفتن عرض جغرافیایی و کاهش منابع رطوبت، از تعداد آنها کاسته می‌شود و تنها تعداد کمی سرخس وجود دارد که در مناطق سرد و خشک رشد می‌کنند.

اکثر سرخس‌ها بومی مناطق گرمسیری هستند و هوای گرم و رطوبت بالا را دوست دارند.

(مطلب نگهداری از گیاه شفلرا نیز می‌تواند برایتان مفید باشد.)

مشخصات کلی سرخس‌ها: اندازه و زیستگاه

انواع گیاه سرخس آپارتمانی

اگر می‌خواهید گیاه سرخس را به عنوان گیاهی آپارتمانی نگهداری کنید، باید یک منطقه‌ی بزرگ را برای قرار دادن آن انتخاب کنید چرا که این گیاه برگ‌ها و شاخه‌های بلندی دارد و فضای زیادی را اشغال می‌کند. سرخس‌های آپارتمانی به ویژه برای آویزان کردن از سبدهای آویز در گوشه‌هایی از خانه که نور زیادی دریافت می‌کند، بسیار مناسب هستند. البته این گیاهان نباید در معرض نور مستقیم خورشید قرار گیرند مگر خیلی کم.

اگر قصد خرید گل سرخس دارید در ادامه به معرفی برخی از گونه‌های این گیاهان برای آپارتمان می‌پردازیم؛ ضمن اینکه عکس گل سرخس مربوطه را نیز می‌توانید مشاهده کنید.

(به مطلب نگهداری از گیاه زاموفیلیا نیز رجوع کنید.)

انواع گیاه سرخس آپارتمانی

  1. گیاه سرخسِ بوستون (Boston Ferns)

گل سرخس بوستون یکی از محبوب‌ترین گونه‌های این گیاه آپارتمانی است که البته می‌تواند در مناطق فضای باز نیز به خوبی رشد کند. گیاه سرخس وحشی بوستون دارای برگ‌های سبز تیره با فرورفتگی‌های عمیق و مشابه در لبه‌ها است. سرخس‌های بوستون مه‌پاشی مکرر اما کم لذت می‌برند و می‌توانند رشد زیادی داشته باشند.

گیاه سرخسِ بوستون قابل نگهداری در فضای باز و همینطور آپارتمان است و رطوبت و مه‌پاشی متعادل را دوست دارد.

گیاه سرخسِ بوستون (Boston Ferns)

نگهداری گیاه سرخسِ بوستون

اولین نکته در نگهداری سرخسِ بوستون این است که مطمئن شوید آن را در محیط مناسبی قرار داده‌اید. سرخس بوستون به مکانی خنک با رطوبت بالا و نور غیرمستقیم نیاز دارد. وقتی از گیاه سرخس بوستون در خانه نگهداری می‌کنید، بهتر است برای آن رطوبت بالایی فراهم کنید، به ویژه در زمستان. اکثر خانه‌ها نسبتا خشک هستند و با روشن بودن دستگاه‌های گرمایشی یا بخاری حتی هوا خشک‌تر هم می‌شود.

برای تامین رطوبت مورد نیاز سرخس می‌توانید از یک سینی سنگریزه پر از آب استفاده کنید و یا می‌توانید یک یا دو بار در هفته آن را مه‌پاشی کنید تا رطوبت مورد نیاز آن تامین شود.

نکته‌ی مهم در نگهداری از سرخس بوستون مرطوب نگه داشتن خاک آن است چرا که خشک بودن خاک می‌تواند باعث از بین رفتن این گیاه شود. بنابراین خاک را چک کنید و اگر حس کردید خشک است به آن آب بدهید.

(از مطلب نگهداری از گیاه پتوس نیز بازدید کنید.)

نگهداری گیاه سرخسِ بوستون

  1. گیاه سرخسِ پرسیاوشان (Maidenhair Ferns)

این گیاه منحصربفرد به عنوان یکی از ظریف‌ترین انواع سرخس‌های آپارتمانی شناخته می‌شود و دارای ساقه‌های سیاه نازک و برگ‌های کوچک و خوش بو است. نگهداری و رشد سرخس پرسیاوشان چالش‌برانگیز است زیرا این گیاه در محیط‌هایی با رطوبت بالا بهترین رشد خود را خواهد داشت و البته برگ‌های آن نمی‌تواند مه‌آلود شدن را تحمل کند.

گیاه سرخسِ پرسیاوشان به دلیل نیاز به رطوبت زیاد در گوشه‌های حمام‌های بزرگ می‌تواند به خوبی رشد کند اما نمی‌تواند در زیر نور مستقیم خورشید زنده بماند.

گیاه سرخسِ پرسیاوشان (Maidenhair Ferns)

  1. گیاه سرخس شاخ گوزنی (Staghorn Ferns)

اگرچه گل سرخس شاخ گوزنی معمولا روی پوست درختان در آسیا، آفریقا و استرالیا رشد می‌کند اما اگر در خاکی درشت با زهکشی خوب کاشته شود، می‌تواند یک گیاه آپارتمانی خوب باشد. این گیاه دارای دو دسته برگ است. شاخه‌های سبز بارور هستند و ظاهری شبیه شاخ گوزن دارند. در قسمت زیرین آنها نیز هاگ‌ها وجود دارد. این شاخه‌ها می‌توانند تا 120 سانتی‌متر رشد کنند. برگ‌های قهوه‌ای نابارور خارج از شاخه‌های سبز رشد می‌کنند و کوتاه، صاف و گرد هستند.

گیاه سرخس شاخ گوزنی (Staghorn Ferns)

  1. گل سرخسِ دم روباهی (Foxtail Fern)

سرخس دم روباهی یا Asparagus densiflorus یک گیاه همیشه سبز چند ساله است که ساقه‌هایی زیبا و پرمانند از پرهای سوزنی کاج دارد که به آن ظاهری مخملی بخشیده است. این گیاه از خانواده‌ی مارچوبه‌ها محسوب می‌شود و در واقع سرخس نیست زیرا از دانه‌ها برای تولید مثل استفاده می‌کند نه از هاگ. سرخس دم روباهی به عنوان سبزه در گل‌آرایی‌ها استفاده می‌شود و برای دو تا سه هفته تازه می‌ماند.

گل سرخسِ دم روباهی (Foxtail Fern)

مراقبت از سرخس دم روباهی

اگرچه این گیاه ظاهری ظریف دارد اما بسیار مقاوم است. مراقبت از سرخسِ دم روباهی آسان است و تمام نیاز آن در نور روشن و غیرمستقیم و خاک با زهکشی خوب خلاصه می‌شود. این موارد را با هرس و کوتاه کردن گاه به گاه ساقه‌ها همراه کنید تا گیاهی زیبا و پرپشت داشته باشید. این گیاه به خشکی مقاوم است و اگر فراموش کنید به آن آب بدهید نیز مشکلی ایجاد نمی‌شود.

سرخسِ دم روباهی می‌تواند یک گیاه آپارتمانی فوق‌العاده باشد و در فصل زمستان و آب و هوای سرد باید به داخل خانه منتقل شود.

(مطلب نگهداری از گیاه فیکوس الاستیکا نیز می‌تواند برایتان مفید باشد.)

مراقبت از سرخس دم روباهی

  1. سرخس لانه پرنده (Bird’s Nest Fern)

سرخس‌های لانه پرنده به طور طبیعی هوازی یا اپی‌فیتی هستند و در سطح گیاهان دیگر رشد می‌کنند. این گیاه در زیستگاه بومی خود در جنگل‌های بارانی لابه‌لای درختان رشد می‌کند و مجموعه‌ای از شاخه‌های قاشقی شکل به رنگ سبز روشن را شکل می‌دهد که از یک روزت مرکزی رشد می‌کنند. این گیاه در زیستگاه طبیعی خود تا 1.5 متر رشد می‌کند اما به عنوان گیاه آپارتمانی تنها 60 سانتی‌متر رشد خواهد کرد. این نوع سرخس رشد کمی دارد و بهتر است در فصل بهار کاشته شود.

سرخسِ لانه پرنده گیاهی زیبا برای نگهداری در آپارتمان است و رشد نسبتا کمی دارد.

(به مطلب نگهداری از گیاه حسن یوسف نیز رجوع کنید.)

سرخس لانه پرنده (Bird’s Nest Fern)

نگهداری از سرخسِ لانه پرنده

کلید نگهداری از گیاه سرخس لانه پرنده، تامین گرما، رطوبت و نم است. وقتی سرخس لانه پرنده را به عنوان گیاه آپارتمانی پرورش می‌دهید، یکی از بهترین مکان‌ها برای قرار دادن آن نزدیک دوش یا حمام است که رطوبت و گرمای زیادی دریافت کند. اگرچه این گیاه باید منبع نور نیز داشته باشد.

این گیاه از ناحیه‌ی مرکزی شبیه لانه‌ی پرنده است و دائما برگ‌های جدیدی از آن بیرون می‌اید. شاخه‌های جدید و ظریفی که از مرکز بیرون می‌آیند را لمس نکنید، حرکت ندهید و به آنها دست نزنید چرا که بسیار شکننده هستند و اگر آنها را لمس کنید احتمال آسیب دیدن یا تغییر شکل آنها زیاد است.

تامین رطوبت برای سرخس لانه پرنده از اهمیت بالایی برخوردار است و به رشد بهتر آن کمک می‌کند.

(از محصولات صفحه بونسای نیز دیدن کنید.)

نگهداری از سرخسِ لانه پرنده

انواع سرخس فضای باز

سرخس گیاهی بسیار زیبا و مقاوم است که اگر می‌خواهید به باغ یا حیاط خانه‌ی خود جلوه‌ی چشمگیری ببخشید می‌توانید از این گیاه استفاده کنید. در ادامه به معرفی برخی از سرخس‌های مناسب برای کاشت در فضای باز می‌پردازیم.

انواع سرخس فضای باز

  1. سرخسِ شتر مرغ (Ostrich Ferns)

این نوع سرخس یکی از بلندترین و باشکوه‌ترین گونه‌های سرخس برای کاشت در فضای باز است که طول آن اغلب به 1.5 متر می‌رسد. برگ‌های سرخس شترمرغی در یک حرکت رو به بالا که شبیه گلدان است، رشد می‌کند. این نوع سرخس خاک مرطوب و سایه را دوست دارد.

برای فشرده کردن این گیاه، گاه به گاه در سطح زمین آنها را آبیاری کنید و مراقب باشید رطوبت به برگ‌های آنها وارد نشود.

سرخسِ شتر مرغ (Ostrich Ferns)

  1. سرخسِ بانوی خاوری (Japanese Painted Ferns)

اگر در مناطقی زندگی می‌کنید که زمستان‌های بسیار سردی دارد، این گونه از سرخس فضای باز می‌تواند مناسب باغ شما باشد چرا که می‌تواند دمای زیر منفی 34 درجه‌ی سانتی‌گراد را تحمل کند. برگ‌های مخروطی روی سرخس بانوی شرقی، ترکیبی زیبا از رنگ‌های بنفش و نقره‌ای است که تنها تا طول 45 سانتی‌متر رشد می‌کنند.

سرخسِ بانوی خاوری (Japanese Painted Ferns)

  1. سرخسِ مارچوبه (Asparagus Ferns)

اگرچه سه گونه‌ی مختلف از این سرخس وجود دارد اما رایج‌ترین نوع آن دارای برگ‌های ریز سوزنی-مانند است که می‌تواند باعث تحریک پوست انسان شود. گیاه سرخس مارچوبه در نور روشن به خوبی رشد می‌کند و اغلب خوب تکثیر می‌شود و می‌تواند کل باغ را احاطه کند. بنابراین لازم است با هرس مکرر آنها را تحت کنترل خود داشته باشید.

سرخسِ مارچوبه (Asparagus Ferns)

  1. گیاه سرخس برگ شمشیری (Sword fern)

گیاه سرخس شمشیری یک گیاه همیشه سبز است که به خاطر برگ‌های سبز روشن و شمشیری شکلی که دارد که سرخش برگ شمشیری شهرت یافته است. گل سرخس برگ شمشیری در شرایط ساده مرطوب بهترین عملکرد را خواهد داشت. با این حال، تا زمانی که زهکشی خوبی داشته باشد می‌تواند در هر شرایط خاک سازگار شود. با رطوبت زیاد حتی می‌تواند زیر نور خورشید نیز رشد کند.

نحوه نگهداری گل سرخس شمشیری

پس از کاشت در باغ، نگهداری گیاه سرخس شمشیری نسبتا آسان است. این گیاه به خشکی مقاوم است و معمولا به آب زیادی نیاز ندارد؛ مگر در سال اول پس از کاشت که باید به طور یکنواخت مرطوب نگه داشته شود. گیاهان سرخس شمشیری می‌توانند شاخ و برگ خود را در طول زمستان حفظ کنند و می‌توانید در صورت تمایل در فصل بهار آنها را هرس کنید. اگرچه بهتر است فقط شاخ و برگ‌های مُرده را جدا کنید.

علاوه بر ظاهر زیبا، سهولت کاشت و نگهداری گیاه سرخس برگ شمشیری آن را به انتخابی عالی برای مناظر تبدیل می‌کند. بنابراین اگر به دنبال افزودن جذابیت بیشتر به باغ و یا پر کردن مناطق باز هستید، گیاه سرخس شمشیری می‌تواند گزینه‌ی خوبی برای شما باشد.

(مطلب گیاهان آپارتمانی سریع الرشد را در وبلاگ گل باما از دست ندهید.)

گیاه سرخس برگ شمشیری (Sword fern)

  1. گل سرخس ورنا (Pilea microphylla)

گیاه ورنا که به آن سرخس توپخانه، گیاه توپخانه و غیره هم گفته می‌شود، از گیاهانی است که برای تزئین باغچه‌ها و فضای بیرونی مورد استفاده قرار می‌گیرد. البته این سرخس سایه دوست را می‌توان به عنوان گیاه آپارتمانی نیز پرورش داد. سرخس ورنا بومی مکزیک تا برزیل است و برگ‌های کوچک و سبز رنگ دارد. این گیاه اگر نور غیرمستقیم کافی و رطوبت مناسبی دریافت کند، می‌تواند در فضای خانه به خوبی رشد کند.

ورنا در زیستگاه طبیعی خود حدود 60 تا 70 سانتی‌متر گسترده می‌شود و به همین خاطر از آن برای پوشش زمین می‌توان استفاده کرد. این گونه‌ی گیاهی دارای برگ‌های فراوان، کوچک، گرد و شاداب و براق است که به آن ظاهر سرخس‌مانند می‌دهد.

(از صفحه فیکوس بازدید کرده و انواع آن را در گلفروشی گل باما مشاهده کنید.)

گل سرخسِ ورنا (Pilea microphylla)

فواید گیاه سرخس

شاید جالب باشد بدانید انواع مختلف سرخس تصفیه کننده‌های خوب هوا هستند. برگ‌های سرخس بسیار باارزش است و مانند فیلتر هوا عمل می‌کند. سرخس‌ها نه تنها می‌توانند دی‌اکسید کربن را از داخل خانه حذف کنند، بلکه فیلتر خوبی برای سایر عناصر مضر موجود در هوا نیز هستند. برای مثال ذرات محصولاتی که در نقاشی دیوارها استفاده می‌شود می‌توانند بسیار مضر باشند و سرخس برای حذف این عناصر بسیار مفید است.

نگهداری گل سرخس در خانه هایی که پر از وسایل الکترونیکی مانند تلویزیون، کامپیوتر، پروژکتور و غیره هستند نیز بسیار مفید است زیرا تشعشعات تولید شده توسط این تجهیزات را خنثی می‌کند.

(از مطلب گیاهان آپارتمانی معطر نیز بازدید کنید.)

فواید گیاه سرخس

طرز نگهداری از گیاه سرخس

شاید بیشتر به دیدن و پرورش سرخس در فضای باز عادت داشته باشید اما نگهداری از گیاه سرخس در منزل نیز بسیار رایج است و به عنوان یک گیاه آپارتمانی می‌تواند جلوه‌ی زیبایی به خانه‌ی شما بدهد. نگهداری از سرخس در آپارتمان شادابی و بافت بی‌نظیری به اتاق‌ها می‌بخشد، البته به شرط که نور، آب و رطوبت کافی برای آنها فراهم باشد.

اگر مطمئن نیستید طرز مراقبت از گل سرخس به چه صورت است، می‌توانید از گونه‌های ساده‌تری مانند سرخس بوستون شروع کنید که می‌تواند شرایط سخت‌تر و کمی نادیده شدن را تحمل کند. هنگامی که نحوه نگهداری از گیاه سرخس حتما به سراغ گونه‌های حساس‌تر این گیاه خواهید رفت. در ادامه در خصوص نگهداری گل سرخس در منزل بیشتر صحبت خواهیم کرد.

(مطالعه مطلب گیاهان آپارتمانی کم نور را به شما پیشنهاد می‌کنیم.)

طرز نگهداری از گیاه سرخس

نگهداری از گل سرخس در آپارتمان: 1. نور مناسب برای گیاه

اگر فکر می‌کنید سرخس از آن دسته گیاهان سایه دوست است، باید بگوییم که سخت در اشتباه هستید. در مورد سرخس‌ها باید بگوییم که این گیاهان همانند زمانی که در زیستگاه طبیعی خود هستند، بیشتر نور غیرمستقیم خورشید را ترجیح می‌دهند؛ به این معنی که نباید این گیاهان را در معرض نور مستقیم خورشید قرار دهید. چرا که آفتاب مستقیم می‌تواند باعث سوختن برگ‌های گیاه شود و در نتیجه سرخس شما گیاهی خشک و ترد می‌شود. معمولا یک پنجره‌ی رو به شمال یا شرق، نور مناسبی برای سرخس‌ها فراهم می‌کند.

سرخس در زیستگاه طبیعی خود به نورهایی که از لای برگ‌های درختان می‌تابد، سازگار می‌شود و بنابراین نور روشن فیلتر شده تداعی کننده‌ی محیط طبیعی رشد آن خواهد بود. اگر می‌بینید که گیاه شما زرد شده و رشد چندانی ندارد، احتمالا نور کافی دریافت نمی‌کند. اگر می‌خواهید نور بیشتری به سرخس خود بدهید، می‌توانید آن را روزی چند ساعت در معرض نور چراغ قرار دهید.

سرخس‌ها را نزدیک پنجره قرار دهید تا آفتاب صبح یا بعدازظهر را بگیرد و البته از قرار دادن آن در معرض نور مستقیم آفتاب نیز اجتناب کنید چرا که باعث از بین رفتن آن می‌شود. اگر خانه‌ی کم‌نوری دارید، نگران نباشید چرا که می‌توانید از لامپ باغبانی یا نور فلورسنت برای تامین نور سرخس استفاده کنید. 

(در گلفروشی گل باما انواع متنوعی از بنجامین موجود است.)

نگهداری از گل سرخس در آپارتمان: 1. نور مناسب برای گیاه

طرز نگهداری از گل سرخس: 2. دمای مناسب سرخس

دمای داخلی خانه‌ها معمولا همان دمایی است که اکثر سرخس‌ها به آن نیاز دارند. این گیاهان بیشتر در دمایی بین 18 تا 24 درجه سانتی‌گراد در روز و حدودا 18 درجه‌ی سانتی‌گراد در شب بهترین عملکرد را دارند. اما گیاه سرخس در چه آب و هوایی رشد می کند؟ بیشتر سرخس‌هایی که به عنوان گیاه آپارتمانی نگهداری می‌شوند از مناطق گرمسیری یا نیمه گرمسیری هستند، بنابراین زمانی که دمای هوا به کمتر از 18 درجه‌ی سانتی‌گراد کاهش می‌یابد، این گیاهان دچار ناراحتی و مشکل می‌شوند.

طرز نگهداری از گل سرخس: 2. دمای مناسب سرخس

دمای مناسب نگهداری سرخس در زمستان

برای نگهداری سرخس در زمستان مطمئن شوید گیاه شما در نزدیکی پنجره یا دری به سمت بادهای سرد، قرار نداشته باشد. با دور نکه داشتن این گیاهان از شومینه، بخاری و یا هر منبع گرمای دیگر نیز از آنها در برابر تغییرات ناگهانی دما محافظت کنید. به یاد داشته باشید گیاهان سرخسی و هر گیاه زنده‌ی دیگری را نباید نزدیک دستگاه‌های گرمایشی قرار دهید زیرا گرمای شدید برای آنها خوب نیست و می‌تواند علت خشک شدن گیاه سرخس باشد.

دمای مناسب نگهداری سرخس در زمستان

مراقبت از گیاه سرخس: 3. آبیاری سرخس شمشیری

آبیاری سرخس نیز یکی از نکات مهم در نگهداری از این گیاه آپارتمانی است. سرخس مرطوب بودن خاک را دوست دارد اما غرقاب بودن را نه! و این نکته‌ی مهمی است که برای داشتن یک سرخس سالم باید به آن توجه داشته باشید. آبیاری سرخس در فصل تابستان و بهار که گیاه در دوره‌ی رشد فعال است، باید به طور منظم انجام شود. آبیاری هفتگی گیاهان آپارتمانی برای این منظور کافی است اما اگر سرخس خود را در هوای گرم فضای باز نگه می‌دارید، شاید بهتر باشد آب بیشتری به آن بدهید. 

برای آبیاری گیاهان آپارتمانی ابتدا خاک آنها را بررسی کنید و در صورت خشک بودن چند سانتی‌متر بالای خاک به آنها آب بدهید. خشک شدن بیش از حد خاک سرخس باعث خشک شدن و ریزش برگ‌های آن می‌شود. در زمستان نیز باید میزان آبیاری کاهش پیدا کند. آبیاری سرخس در زمستان هر دو هفته یکبار می‌تواند کافی باشد اما به گیاه خود توجه کنید تا خشک نشود. 

مراقبت از گیاه سرخس: 4. آبیاری و تامین رطوبت کافی

اگر همیشه به طور منظم به گیاهان آپارتمانی خود آب می‌دهید، گیاه سرخس با مراقبت شما، به خوبی عمل خواهد کرد. سرخس گیاهی است که رطوبت را دوست دارد و باید شرایط مطلوبی برای آن فراهم باشد. بعلاوه این گیاه خاک یکنواخت مرطوب را دوست دارد و بنابراین بین دو آبیاری خاک آن نباید کاملا خشک شود. شرایط خشک خاک و آب و هوا برای مدتی طولانی باعث می‌شود برگ‌های گیاه قهوه‌ای شده و بریزد. بنابراین لازم است سرخس‌ها را هر ازگاهی مه‌پاشی کنید. 

البته برخی گونه‌های سرخس با این مساله مشکلی ندارند. برای اینکه متوجه شوید گیاه شما نیاز به آب دارد یا خیر می‌توانید انگشت خود را داخل خاک فرو کنید؛ اگر خاک خشک بود به سرخس آب بدهید و اگر خاک هنوز مرطوب است، چند روز دیگر صبر کنید.

بیشتر سرخس‌های استوایی رطوبت بالا را نیز دوست دارند. آنها به خاطر دوش بخار در حمام خیلی بهتر عمل می‌کنند اما می‌توانید یک یا دو بار در روز شاخ و برگ آنها را با آبی که به دمای اتاق رسیده باشد، مه‌پاشی کنید. اگر دمای خانه‌ی شما هوای خشکی دارد بهتر است از یک دستگاه بخور برای تامین رطوبت سرخس استفاده کنید. همچنین می‌توانید برای تامین رطوبت سرخس از یک سینی سنگریزه استفاده کنید تا رطوبت اطراف گیاه بدون خیس شدن ریشه‌ها، تامین شود. 

(از صفحه پدیلانتوس نیز بازدید کنید.)

مراقبت از گیاه سرخس: 3. آبیاری و تامین رطوبت کافی

نحوه مراقبت از گیاه سرخس: 5. کوددهی به گیاه

سرخس در زیستگاه طبیعی خود به عنوان یک گیاه جنگلی، در ذخایر ثابتی از مواد عالی در حال پوسیدگی ملایم زندگی می‌کند و بنابراین دادن کود ضعیف به سرخس در فصل رشد می‌تواند برای این گیاه بسیار ایده‌آل باشد. کود مایع ضعیف یا کود آهسته رهش بهترین گزینه برای انواع سرخس است. 

هر چند وقت یکبار کمی کوددهی با کود مناسب سرخس می‌تواند به حفظ ظاهر زیبا و سبز گیاه شما کمک کند. شما می‌توانید از یک کود آهسته رهش استفاده کنید و یا از کود مایع گیاهان آپارتمانی یک بار در ماه از اوایل بهار تا اواسط پاییز استفاده کنید. کوددهی به تمام گیاهان از جمله سرخس را در فصل زمستان قطع کنید زیرا اکثر گیاهان در این دوره‌ی زمانی در رشد فعال نیستند و کوددهی مانع عملکرد طبیعی انها می‌شود.

سرخس کود مایع را ترجیح می‌دهد، به ویژه کود آلی معدنی. کود مناسب سرخس باید حاوی پتاسیم، نیتروژن و فسفر باشد تا نه تنها به تغذیه‌ی گیاه کمک کند، بلکه باعث بازسازی و بهبود خاک نیز شود.

(از صفحه زاموفیلیا نیز بازدید کنید.)

نحوه مراقبت از گیاه سرخس: 4. کوددهی به گیاه

طریقه مراقبت از سرخس: 6. تعویض گلدان

یکی از نکات مهم در مراقبت از گل سرخسی تعویض گلدان آنها بسته به رشد گیاه است که هر چند سال یکبار می‌تواند انجام بگیرد. نشانه‌ی خوبی برای زمان تعویض گلدان سرخس این است که بتوانید ریشه‌های بیرون آمده از سوراخ‌های زهکشی را مشاهده کنید و یا ریشه‌هایی که از سطح خاک بیرون زده باشند.

در صورت لزوم تعویض گلدان سرخس‌ها را می‌توانید در فصل بهار انجام دهید. در غیر این صورت، همین که سطح بالای خاک را با کمپوست جدید جایگزین کنید برای آن کافی است. برای اینکه گیاه شما رشد جدید داشته باشد، برگ‌ها و شاخه‌های آسیب‌دیده را جدا کنید. 

طریقه مراقبت از سرخس: 7. خاک مناسب سرخس شمشیری

کاشتن سرخس در خاک و کمپوست مناسب یکی از نکات مهم در نگهداری از این گیاه است. سرخس گیاهی جنگلی با ریشه‌های ضعیف است و خاک سبک جنگلی که سرشار از برگ‌های پوسیده و مواد گیاهی باشد، بهترین محیط برای رشد آن شناخته می‌شود. اطمینان حاصل کنید خاک و کمپوستی که برای سرخس استفاده می‌کنید، دارای زهکشی مناسب باشد تا از غرقاب شدن خاک و ریشه‌ها جلوگیری شود. برای این منظور کمپوست حاوی زغال سنگ نارس فیبری یا مقداری زیادی ماسه بهترین انتخاب برای کاشت سرخس است. 

همانطور که قبلا هم اشاره کردیم، سرخس محیط مرطوب را دوست دارد و بنابراین هرگز نباید خاک آن به طور کامل خشک شود. بنابراین در روزهای گرم سال هر چند روز یکبار به آن آب بدهید تا خاک مرطوب بماند. هر زمان که چند سانتی‌متر بالای خاک سرخس خشک شد، آن را آبیاری کنید. 

(از مطلب گیاهان آپارتمانی مقاوم نیز بازدید کنید.)

طریقه مراقبت از سرخس: 5. تعویض گلدان

چگونه فرآیند تعویض گلدان سرخس را سریعتر کنیم؟

بعلاوه اگر متوجه شدید گیاه شما به سرعت قبل رشد نمی‌کند، لازم است پیش از تعویض گلدان ریشه‌های آن را نیز باز کنید تا بیشتر در سطح خاک گلدان پخش شوند. بهترین زمان برای تقسیم گیاه سرخس آپارتمانی، فصل بهار است یعنی زمانی که گیاه آماده‌ی رشد تازه و جدید است. تقسیم گیاهان یک روش ساده برا گسترش فضای سبز در خانه است و یا می‌توانید آنها را به دوستان خود هدیه دهید. در ادامه بیشتر در مورد تکثیر سرخس صحبت خواهیم کرد.

برای سریع‌تر کردن فرآیند تعویض گلدان سرخس، حتما پیش از این کار، گیاه را کاملا آبیاری کنید. به این ترتیب خارج کردن آن از گلدان بدون آسیب رسیدن به ریشه‌ها و آسان‌تر خواهد بود.

چگونه فرآیند تعویض گلدان سرخس را سریعتر کنیم؟

نگهداری از گیاه سرخس در آب

سرخس‌ها گیاهان زیبایی هستند که می‌توانند به عنوان دکوراسیون خانگی بسیار جذاب باشند. یکی از بهترین راه‌ها برای این کار، استفاده از این گیاه به عنوان گیاهی مرکزی است و این زمانی اتفاق می‌افتد که یاد بگیرید چطور سرخس را در آب پرورش دهید.

برگ سرخس بدون ریشه‌های متصل، نمی‌تواند در آب رشد کند. با این حال، چند روزی زنده خواهند ماند. برای رشد موفق سرخس در آب، مطمئن شوید که گیاه به همراه ریشه‌ها در یک گلدان یا ظرف شیشه‌ای پر از آب نگهداری می‌شود. اگر سرخس شما در آب حداقل روزی چند ساعت آفتاب ملایم صبحگاهی و نور غیرمستقیم خورشید دریافت کند؛ بهترین رشد را خواهد داشت. آب ظرف را نیز مرتبا تعویض کنید.

(صفحه سیکاس، یوکا و پپرومیا را از دست ندهید.)

نگهداری از گیاه سرخس در آب

تکثیر سرخس در آب

هنگام تعویض گلدان قسمتی از گیاه را جدا کنید که دارای ریشه و شاخه باشد. ریشه‌ها را زیر آب جاری قرار دهید و به آرامی خاک را از روی آن بشویید. ریشه‌ها و بخش‌های آسیب‌دیده را نیز جدا کنید. یک گلدان یا ظرف شیشه‌ای انتخاب کنید و گیاه را در آن قرار دهید. برای حفظ ریشه‌ها در کف ظرف سنگ یا شن بریزید. این کار همچنین به ثابت شدن گیاه در موقعیت خود نیز کمک می‌کند.

ظرف آب سرخس باید با آب بدون کلر پر شده باشد و سنگریزه‌ها نباید روی شاخه‌ها و برگ‌های سرخس را بپوشاند.

آبیاری بیش از حد سرخس: آیا می‌توان گیاه را نجات داد؟

گیاهان سرخس رطوبت و آبیاری مکرر را دوست دارند و این کار را باید حداقل هفته‌ای یکبار انجام دهید. اما از کجا می‌توانید متوجه شوید که گیاه بیش از حد آبیاری شده است؟ آیا نشانه‌ای برای تشخیص این مساله وجود دارد؟ بله. اما مساله این است که گیاه سرخس به آبیاری کم یا زیاد به یک روش مشابه پاسخ می‌دهد.

با آبیاری بیش از حد یا بسیار کم گل سرخس فر، برگ‌های آن قهوه‌ای یا زرد می‌شود و متوجه می‌شوید که گیاه شما شرایط سلامت خوبی ندارد. در چنین حالتی باید بررسی کنید اخیرا برنامه‌ی ابیاری گیاه چطور بوده است و می‌توانید تعیین کنید آب کم یا آب زیادی دریافت کرده است.

آبیاری بیش از حد سرخس: آیا می‌توان گیاه را نجات داد؟

علت خشک شدن سرخس

خشک شدن گیاه سرخس می‌تواند به دلایل مختلفی اتفاق بیفتد. رایج‌ترین علل این اتفاق می‌تواند شامل موارد زیر باشد:

  • قرار دادن گیاه در نقطه‌ای نامناسب – دریافت نور روشن زیاد و یا تاریکی زیاد.
  • قرار دادن گیاه در نزدیکی سیستم‌های گرمایشی یا رادیاتور
  • کیفیت پایین آب مورد استفاده برای آبیاری گیاه
  • استفاده از کود نامناسب و ذرات کلسیم

مشکل دیگری که کمتر در مراقبت از گل سرخس ممکن است اتفاق بیفتد، آبیاری کم گیاه به ویژه در فصل تابستان است.

علت خشک شدن سرخس

نگهداری گل سرخسی و هرس کردن آن

گیاهان سرخس اگر شرایط خوبی داشته باشند و به حال خود رها شوند، بهترین رشد را خواهند داشت. درست مانند تعویض گلدان، سرخس‌ها هرس شدن را نیز دوست ندارند اما بهرحال گاهی اوقات لازم است این کار انجام شود، به ویژه زمانی که برگ‌های خشک زیادی وجود داشته باشد. در چنین شرایطی، کمی تازه کردن گیاه می‌تواند به آن طراوت ببخشد.

اما هرس کردن گیاه سرخس چگونه باید انجام شود؟ این کار را بهتر است با آرامی و ظرافت انجام دهید و اگر مراقب باشید، مشکلی در روند رشد گیاه ایجاد نمی‌شود.

در هرس سرخس هر پیچک خشکی روی گیاه باید قطع شود. برگ‌های خشک تاثیر بردی روی گیاه دارند و بنابراین نباید در مورد جدا کردن آنها تردید کنید.

نگهداری گل سرخسی و هرس کردن آن

رایج‌ترین بیماری‌ها و مشکلات گیاه سرخس

سرخس‌ها گیاهان نسبتا سالمی هستند و احتمال ابتلای آنها به آفات و بیماری‌ها نیز نسبتا کم است. با وجود این، نگهداری از گیاهان در محیط آپارتمانی همیشه هم ساده و بدون دردسر نیست و گیاه سرخس شما نیز ممکن است دچار مشکلات متعددی مانند سوختن نوک برگ‌ها، قارچ و غیره شود. 

سوختن نوک برگ‌های سرخس معمولا به خاطر کوددهی بیش از حد است. این گیاه کود ملایم و ضعیف را ترجیح می‌دهد و کوددهی بیش از حد سرخس با سوختگی برگ‌های گیاه همراه خواهد بود. از سوی دیگر گفتیم که سرخس گیاهی رطوبت دوست است و همین رطوبت می‌تواند باعث ایجاد قارچ در خاک شود. برای مقابله با این مشکل نیز ترجیحا از خاک مناسب و استاندارد استفاده کنید. همچنین سعی کنید موقع آبیاری برگ‌ها و ساقه‌ی گیاه را تماما خیس نکنید چرا که این کار بیشتر باعث گسترش بیماری‌ها می‌شود. 

به طور کلی نیز توصیه می‌شود حواستان به حشرات و آفات باشد چرا که آفات مختلف نیز به این گیاه علاقمند هستند. به همین خاطر است که باید مراقب باشید تا به محض مشاهده‌ی هر گونه مشکل بلافاصله اقدام کنید زیرا تاخیر به این معنی است که ممکن است برای احیای گیاه سرخس خیلی دیر شده باشد.

رایج‌ترین بیماری‌ها و مشکلات گیاه سرخس

لکه‌های روی گیاه سرخس

در مورد بیماری‌های ناشی از قارچ‌ها، لکه‌های روی گیاه شایع‌ترین مساله هستند. در این صورت چکار باید کرد؟ تمام برگ‌های آلوده را جدا کنید. از یک محصول ویژه برای درمان بیماری گیاه استفاده کنید که می‌توانید از فروشگاه‌های باغبانی و گلفروشی‌ها و یا به صورت آنلاین تهیه کنید.

بررسی کنید که خاک گیاه شما بیش از حد مرطوب نباشد چرا که رطوبت زیاد می‌تواند بهترین شرایط برای رشد قارچ‌ها باشد. بعلاوه آفات نیز مشکل دیگری است که سرخس را تهدید می‌کند. آفات به خصوص در فصل تابستان که رطوبت و دمای بالا شرایط مساعدی برای آنها ایجاد می‌کنند، دوست دارند روی گیاهان اقامت کنند. خطرناک‌ترین آفات شامل کنه‌های عنکبوتی، شپشک‌ها، شپشک آرد آلود، کنه‌ها، دم فنری و کرم‌های لوله‌ای هستند.

گل سرخس مینیاتوری

نگهداری سرخس فر در خانه یکی از جذابیت‌های نگهداری از گیاهان آپارتمانی است. این گیاه با تنوع گسترده و شکل‌های مختلف با هر دکوراسیون یا سلیقه‌ای می‌تواند هماهنگ باشد. اما از نظر اندازه چطور؟ سرخس در اندازه‌ی مینیاتوری نیز وجود دارد؛ سرخس‌های کوچکی که می‌توانید در گلدان و یا تراریوم از آنها نگهداری کنید. انواع مختلفی از سرخس‌های آپارتمانی وجود دارد که برخی از آنها می‌توانند کوچک بمانند، اما چقدر کوچک؟!

البته می‌توانید بخش‌هایی از گیاه بزرگ‌تر را جدا کنید و آن را در گلدان‌های کوچک بکارید اما این کار برای همه‌ی سرخس‌ها جواب نمی‌دهد و آنها دوباره بزرگ خواهند شد. بنابراین شاید بهتر باشد به فکر نگهداری سرخس مینیاتوری باشید!

گل سرخسِ مینیاتوری

خرید گیاه سرخس

نگهداری از گلدان سرخس کار دشواری نیست؛ تنها چند نکته‌ی اساسی وجود دارد که باید انها را دنبال کنید تا بتوانید گیاه سرخس آپارتمانی خود را سلامت و سرزنده داشته باشید. سرخس‌ها یکی از قدیمی‌ترین گیاهان جهان هستند و بیش از 300 میلیون سال است که وجود داشته‌اند و در طبیعت رشد می‌کنند. سرخس در سراسر دنیا از نقاط گرمسیر تا سردسیر و اندازه‌های مختلف تا سرخس مینیاتوری و سرخس‌های درختی در نیوزلند و استرالیا وجود دارد.

با توجه به نکاتی که در این مطلب در خصوص نگهداری از سرخس گفتیم، می‌توانید این گیاهان را به راحتی در خانه نگهداری کنید و از زیبایی بی‌نظیر آنها لذت ببرید. گیاه سرخس قیمت متفاوتی بسته به نوع و سن و اندازه دارد که می‌توانید مناسب‌ترین آنها را برای خانه یا فضای باز تهیه کنید. در هر صورت گل سرخس قیمت پایین یا بالا، این گیاه زیبا را در خانه‌ی خود داشته باشید تا عصر جدیدی از زیبایی و جذابیت را به نمایش بگذارید.

خرید گیاه سرخس

ثبت سفارش تلفنی