قیمت گل گندمی
گیاه گل گندمی یا Spider Plant گیاهی زیبا با برگهای بلند و ظاهر پرپشت است که به عنوان یکی از گیاهان آپارتمانی محبوب شناخته میشود. گل گندمی از گیاهان آپارتمانی مقاوم است که میتواند گزینهی خوبی برای افراد تازهکار باشد. نگهداری از گیاه گل گندمی ساده است و به راحتی میتوانید با تامین نیازهای این گیاه، زیبایی و طراوت را به گلخانهی خود اضافه کنید.
گل گندمی رشد خوبی دارد و حتی در چالشبرانگیزترین شرایط نیز شاهد جوانههای جدید آن خواهید بود. اگر میخواهید این گیاه زیبا را در خانهی خود داشته باشید، پیشنهاد میکینم برای خرید گل گندمی به گلفروشی آنلاین گل باما سر بزنید و این گیاه را با قیمت مناسب تهیه کنید.
گیاه گل گندمی
برای خیلی از ماها که در شهر زندگی میکنیم و به سروصدا و شلوغی و هوای آلوده آن عادت داریم ممکن است اصلاً از طبیعت و سبزی آن بهرهمند نشویم. بااینوجود، خیلیها سعی میکنند قطعهای کوچک از طبیعت را به درون زندگی خود وارد کنند. خیلی از افراد به رشد و پرورش گیاهان آپارتمانی در خانهشان روی آوردهاند. گیاهان آپارتمانی به غیر از زیبایی ظاهری و تازگی که دارند مزیتهای دیگری هم در زندگی ما میتوانند داشته باشند.
وجود گیاهان در زندگی ما میتواند استرس و اضطراب ما را کاهش دهد و به بهبود کیفیت هوا کمک کند. در این مطلب در مورد یک گیاه آپارتمانی که در خیلی از آپارتمانها نگهداری میشود و در بین افراد علاقمند به رشد گیاه محبوب است، صحبت خواهیم کرد. این گیاه گل گندمی است. در ادامه، در مورد تعریف گیاه گل گندمی، خواص آن و چگونگی نگهداری از گل گندمی صحبت خواهیم کرد.
(از مطلب نگهداری از گیاه یوکا نیز بازدید کنید.)
گیاه گل گندمی چیست؟
گیاه گل گندمی یک گیاه همه ساله است که به محیطهای گرم و مرطوب عادت دارد. این گیاه میتواند در شرایط سخت هم دوام خوبی داشته باشد. اگر بتوانید شرایط محیط گرمسیری بومی این گیاه را برای آن فراهم کنید، میتوانید شاهد رشد سریع و طراوت و شادابی آن خواهید بود. وقتی گیاه گل گندمی بزرگ میشود برگهای نواری و باریک آن بهصورت ترتیب دایرهای و در ارتفاعی مشابه با همدیگر قرار میگیرند.
ارتفاع آنها میتواند بین ۱۲ تا ۱۸ اینچ متفاوت باشد. رنگ برگهای گل گیاه گندمی سبز و شکل آنها نواری است. سرعت رشد گیاهان گل گندمی نسبتاً سریع است و شما میتوانید آن را در هر موقع از سال بکارید. فقط باید مواظب این باشید که این گیاهان در معرض هوای سرد قرار نگیرند.
(از مطلب نگهداری از گیاه سانسوریا نیز بازدید کنید.)
گلدهی گیاه گندمی: آیا گیاه گل گندمی گل میدهد؟
وقتی گیاهان گل گندمی به بلوغ برسند معمولاً ساقههای بلندی از آنها میروید که گلهای ستارهای شکل کوچکی را تولید میکنند که روی شاخهای به طول 70 سانتیمتر رشد میکنند. این گلهای ستارهای عمر کوتاهی دارند و به صورت دستههای یک تا ششتایی در امتداد ساقه رشد میکنند.
اگر به این گلها کود داده شود میوه کوچکی از آنها به وجود میآید. اگر هم گلهای گیاه گل گندمی بیفتند گیاه کوچکی جای آنها را خواهند گرفت که بهمرور زمان میتوانند ریشههای خود را دربیاورند و میتوان آنها را از گیاه جدا کرد تا در یک گلدان دیگر یک گیاه گل گندمی جدید رشد کند.
به طور کلی گل گندمی فقط در جوانی گل میدهد و با افزایش سن گیاه، گلدهی آن متوقف میشود. البته برخی از گیاهان گندمی نیز فقط زمانی گل میدهند که به گیاهان بالغی تبدیل شده باشند.
(مطلب نگهداری از گیاه شفلرا نیز میتواند برایتان مفید باشد.)
انتخاب مکانی مناسب برای قرار دادن گیاه گل گندمی
بهخاطر شکلی که برگهای گیاه گل گندمی دارد خیلیها انواع گل گندمی را در گلدانهایی یا ظرفهایی میگذراند که آویزان هستند. این به این خاطر است که انواع گل گندمی برگهایشان به حالت آویزان است و به این صورت، برگهای آنها حالت آبشاری پیدا میکند. همچنین، برخیها انواع گل گندمی سبز را بر روی ستونها قرار میدهند.
اگر شما آن را بر روی میز یا قفسه قرار میدهید حتماً از این اطمینان حاصل کنید که برگهای بلند آنها در دستوپا نباشند و له نمیشوند و ساقههای آنها آنقدر سنگین نخواهند شد که از گلدان بیفتند.
نکات نگهداری از گل گندمی یا گیاه عنکبوتی
همانطور که گفتیم گیاه گندمی یا عنکبوتی یکی از گیاهان آپارتمانی با نگهداری ساده است. این گیاه به توجه زیادی نیاز ندارد و همین که نیازهای اولیهی آن برطرف شود، به خوبی رشد میکند. به همین خاطر است که گل گندمی، گیاهی مناسب برای افراد پرمشغله است. گیاه گل گندمی رشد سریعی دارد و شکل رشد آن به گونهای است که از گلدان آویزان میشود. بنابراین کاشت این گیاه در گلدانهای آویز ایدهی خوبی است.
در ادامه ضمن معرفی انواع گیاه گندمی، در خصوص نکات نگهداری از گیاه گل گندمی بیشتر صحبت میکنیم تا بتوانید این گیاه را با ظاهری زیبا و سالم در خانه پرورش دهید.
(مطالعه مطلب نگهداری از گیاه کروتون را به شما پیشنهاد میکنیم.)
عوامل مهم در نگهداری از گیاه گل گندمی بنفش: تامین نور مناسب
اگر شما یک گیاه گل گندمی بنفش یا سبز یا هر گونه گیاه گل گندمی دارید و میخواهید آن را در محیط بیرون پرورش دهید، حتماً سعی کنید که آن را در جایی قرار دهید که سایه داشته باشد. هرچقدر که هوا گرم باشد گیاه گل گندمی بنفش یا سبز میتواند گرمای هوا را تحمل بکند. البته توجه داشته باشید که فرایند رشد آنها ممکن است آسیبپذیر باشد.
حتماً به این توجه بکنید که برگهای گیاه آپارتمانی گل گندمی شما در معرض نور مستقیم خورشید قرار نگیرند، زیرا نور مستقیم خورشید میتواند برگهای آنها را بسوزاند. اگر هم گیاهان آپارتمانی گل گندمی خود را در محیط داخل خانه پرورش میدهید، میتوانید آن را در کنار یک پنجره پرنور یا پاسیو که حتماً نور غیرمستقیم دریافت میکند، قرار دهید.
(از مطلب نگهداری از گیاه پتوس نیز بازدید کنید.)
شرایط نگهداری از گیاه گل گندمی ابلق: نوع خاک گیاه
انواع گل گندمی میتوانند در جنس خاکهای مختلف رشد کنند. اما بیشتر انواع گل گندمی سبزه در خاکهای سبک و سست رسی یا گلدانی رشد میکنند که میزان زهکشی آنها خیلی خوب است. گیاه گندمی سبز در خاکی بهتر رشد میکند که میزان ph آن خنثی باشد. اما این گیاه میزان تحملش خوب است و میتواند در خاکهایی هم بهخوبی رشد میکند که میزان اسیدیته یا قلیایی بودن آن کمی بالا است.
در انتخاب و نگهداری از خاک گیاه گندمی سبز به این دقت داشته باشید که در آن خاک میزان نمک زیاد نباشد، چون اگر میزان نمک خاک زیاد باشد میتواند برگهای گیاه گندمی سبز را قهوهای کند.
(مطلب نگهداری از گیاه فیکوس الاستیکا نیز میتواند برایتان مفید باشد.)
عوامل مهم نگهداری گیاه گل گندمی: آبیاری
بهترین نوع آبیاری برای ریشه گل گندمی این است که شما خاک آن را کمی مرطوب کنید، اما آنقدر مرطوب نکنید که خیس و تر باشد. اگر شما بیشازحد به گیاه گل گندمی ابلق یا سبز یا هر گونه گیاه دیگر آب دهید، آبیاری بیشازحد باعث میشود که ریشه گل گندمی پوسیده شود و در نهایت، باعث مرگ گیاه میشود.
یک نکته مهم دیگر در آبیاری گیاهان آپارتمانی گل گندمی این است که در آب آنها نباید فلوراید و کلر باشد. اگر این دو ماده در آبیاری گیاه گل گندمی باشد، باعث میشود که برگهای آنها قهوهای رنگ شود. برای همین، تا حد امکان سعی کنید برای آبیاری ریشه گل گندمی از آب مقطر یا آب باران استفاده کنید.
ریشههای سطحی گل گندمی میتواند رطوبت را بهخوبی در خود نگه دارد. برای همین، اگر گاهی وقتها یادتان رفت که به گیاه آب بدهید، یکبار آب ندادن باعث مرگ آن نمیشود.
(به مطلب نگهداری از گیاه حسن یوسف نیز رجوع کنید.)
شرایط نگهداری گل گندمی: میزان دما و شرایط رطوبت
اگر میخواهید شرایط رشد ایدهآلی را برای گل گندمی فراهم کنید، شرایط هوایی مرطوب و گرم برای این گیاه ایده آل هستند. گیاهان گل گندمی دوست ندارند در درجههای زیر ۵۰ درجه فارنهایت رشد کنند. این به این معنی است که شما نباید آنها را در معرض هوای روزنهها و سیستمهای تهویه هوا در داخل خانه قرار دهید.
همچنین، اگر هوا خیلی خشک باشد برگهای گیاهان گل گندمی هم میتواند قهوهای شود. برای جلوگیری از چنین چیزی شما میتوانید یک دستگاه رطوبت ساز را در خانه قرار دهید و برای این گیاه شرایط مرطوب را به وجود بیاورید.
(در وبسایت گل باما مدل های مختلفی از شاخه گل، سبد گل، باکس گل، دسته گل، جام گل و تاج گل را مشاهده خواهید کرد.)
عوامل مهم در نگهداری از گیاه گل گندمی: کوددهی به گل گندمی
شما باید بهطور متعادل به گیاه گل گندمی کود دهید. این کوددهی یکبار در ماه و در طول فصلهای بهار و تابستان ایدهآل است. در کوددهی به گیاه گل گندمی حتماً توجه بکنید که بیشازحد به آنها کود ندهید، زیرا کوددهی بیشازحد باعث میشود که برگهای آنها قهوهای رنگ شوند. بااینوجود، کود دادن بیشازحد خیلی باعث رشد سریعتر گیاهان گندمی نمیشوند.
برای کود دهی به گیاه گل گندمی شما میتوانید از یک کود دانهای یا کود قابلحل در آب در طول فصل رشد گیاه استفاده کنید و همان دستورالعملهای محصول کود را برای کوددهی دنبال کنید.
روش تکثیر گیاه گل گندمی
تکثیر گیاه گل گندمی از گیاهچههای آن بسیار آسان است. برای این کار تنها کافی است زمانی که گیاهچهها به اندازهی کافی رشد کردند، آنها را از گیاه اصلی جدا کرده و در گلدانی جدا که حاوی خاکی با زهکشی مناسب است، بکارید. پس از کاشت این گیاهچهها، به گیاه آب بدهید تا خاک آن مرطوب شود.
روش دیگر تکثیر گل گندمی، کندن گلولهی ریشه و تقسیم کردن آن به چند قسمت است. هر بخش از ریشه را در یک گلدان جداگانه بکارید تا رشد کنند. علاوه بر این، شما میتوانید گیاهچههای گل گندمی را به جای کاشت در خاک، در آب پرورش دهید که در ادامه بیشتر در مورد ان صحبت خواهیم کرد.
(در مطلب نگهداری از گیاه برگ انجیری به طور کامل با نگهداری این گیاه خاص آشنا شوید.)
قلمه زدن گیاه گل گندمی در خاک
برای تکثیر گیاه گل گندمی در خاک تنها کاری که باید انجام دهید این است که از ساقه برگهای گیاه گل گندمی گیاهچه ها را دربیاورید. در ساقههای گیاه گندمی برآمدگیهای برجستهای بر روی هر کدام از برگها آویزان هستند. باید یکی از آنها را بکنید و در یک گلدان خاک که خاک مخلوط سبکوزن یا رسی دارد قرار دهید. حتماً سعی کنید که گلدان شما در ته خود سوراخ داشته باشد و زهکشی خاک شما خوب باشد.
قلمه زدن گیاه گل گندمی در آب
تکثیر گیاه گل گندمی در خاک آسانترین روش برای این رشد گیاه است. اما برخیها ترجیح میدهند که آن را اول در آب به مدت یک یا دو هفته بگذارند تا ریشه بدهد و سپس، آن را در گلدان میگذارند. شما برای گذاشتن این گیاه میتوانید یکی از همان گیاهچه های گل گندمی را در شیشه آب به مدت یک هفته بگذارید. بعد از ریشه زدن میتوانید آن را در همان محفظه آب قرار دهید یا محیط رشد آن را عوض کنید و آن را در خاک بکارید.
چگونه تعویض گلدان گل گندمی را انجام دهیم؟
زمان تعویض گلدان گل گندمی معمولاً ۲ تا ۳ سال است. شما وقتی میفهمید که زمان تعویض گلدان گل گندمی رسیده که ریشههای گیاه گل گندمی از سوراخهای زهکشی گلدان یا از بالای خط خاک بیرون زدهاند. در این زمان است که شما باید گلدان گیاه گل گندمی خود را عوض کنید. بهترین زمان برای عوض کردن گلدان در فصل بهار است. شما باید بهآرامی گیاه را از گلدان قدیمی آن بردارید و تقریباً آن را در گلدانی به حجم قبلی یا در گلدانی که کمی بزرگتر است قرار دهید. سپس، شمامیتوانید در آن گلدان خاک ترکیبی یا مخلوط خود قرار دهید.
هنگام تعویض گلدان گیاه گندمی، خاک آن را نیز عوض کنید و از خاک مناسب استفاده کنید که گل گندمی بتواند به خوبی در آن رشد کند.
مشکلات مربوط به رشد و تکثیر گل گندمی
بهغیر از شرایط آبوهوایی خشک و آبیاری بیشازحد که میتواند برای رشد و تکثیر گل گندمی مضر باشد گلهای ریشهٔ گل گندمی میتوانند در معرض بیماریهای گیاهی یا آفتها قرار بگیرند. گلهای ریشه گل گندمی معمولاً سالم هستند، اما چند نوع آفت گیاهی مثل شته، مگس سفید و کنهٔ تار عنکبوتی میتواند به این گیاه آسیب بزند.
بهترین و موثرترین راه برای جلوگیری از اثرات مخرب آفتها بر روی رشد و تکثیر گل گندمی این است که شما برگهای گل گندمی را با آب شستشو دهید. اگر هم بهدنبال روش دیگری میگردید میتوانید به سراغ آفتکشها یا یک داروی طبیعی مثل روغن درخت چریش برای دفع کردن آفت گلهای ریشهٔ گل گندمی استفاده کنید.
(مطلب گیاهان آپارتمانی کم نور نیز میتواند برایتان جالب باشد.)
چرا گل گندمی بچه نمیده؟
برای خیلیها که گل گندمی را در آپارتمان خود دهند ممکن است این سؤال پیش بیاید که چرا گل گندمی بچه نمیده؟ در پاسخ باید گفت که بهطورکلی گیاهان گل گندمی اگر گل بدهند گلهایشان بزرگ و پر تجمل نیست. برای همین، اگر شما میخواهید گیاه گل گندمی شما بچه یا گل بدهد میتوانید گیاه را در معرض نور بیشتری قرار دهید و اگر در آپارتمان آن را نگهداری میکنید طوری گلدان آن را بچرخید که در معرض نور بیشتر قرار گیرد.
با این کار شاید گیاه گل گندمی شما گلهای کوچک سفیدی را هم گل دهد. همچنین، سعی کنید گلدان آن را زیاد عوض نکنید، چون این گیاهان اگر ریشه آنها در خاک کاملاً گیر کرده باشد احتمال گل زدنشان بیشتر است.
انواع گیاه گل گندمی چه هستند؟
انواع زیادی برای گل گیاه گندمی وجود دارند که ما ۳ نوع آنها را توضیح میدهیم.
گیاه گل گندمی واریگاتوم
این گیاه گل گندمی یکی از معمولترین گیاهان نوع گل گندمی است که شما ممکن است در خانهها و آپارتمانها ببینید. برگهای این گیاه باریک هستند و بهصورت دایرهای وار از مرکز گیاه به بیرون منتشر میشوند. وسط این برگها رنگ کرم یا سفید رنگی دارد و کنارههای آن سبز یا سبز تیره هستند.
گیاه گل گندمی ویتاتوم
انواع برگهای این گیاه هم باریک هستند، فقط با این تفاوت که در قسمت مرکزی آنها رنگ سفید بیشتر بارز است و کنارههای گیاه همان رنگهای سبز را دارند و خیلی باریکتر هستند.
گیاه گل گندمی بانی
این نوع از گیاه گل گندمی سری دارد که نسبتبه دیگر انواع گیاه گندمی خیلی حالت فشردهتری دارد. ساقههای این گیاه به جایی این که آبشاری باشند دور همدیگر جمع شدهاند و شکل ظاهری ساقههای این گیاهان هم مثل همان گیاه اصلی گل گندمی است که وسطش رنگ کرم یا سفید و کنارههایش سبز رنگ است. این گیاه میتواند گلهای زردرنگی را تولید کند.
(به مطلب نگهداری از گیاه دیفن باخیا نیز رجوع کنید.)
خواص گیاه گل گندمی چه هستند؟
خیلیها گیاهان گل گندمی را در آپارتمانشان پرورش میدهند. اما این گیاهان علاوهبر زیبایی ظاهری که دارند ویژگیها و خواصی دارند که میتوانند برای محیط آپارتمانی یا محیطهای اداری و دفتری هم مفید باشند. ما در این بخش چند نوع از خواص گیاه گل گندمی را توضیح خواهیم داد.
گیاه گل گندمی میتواند به پاکیزگی هوای محیط کمک کند
یکی از خواص گیاه گل گندمی که میتواند برای محیطهایی داخلی مفید باشد این است که قرار دادن این گیاه در محیط میتواند آلایندههای هوایی را پالایش کند. تحقیقات زیادی در مورد اثر گیاهان بر کیفیت هوا انجام شده که نشان میدهند خیلی از گیاهان خانگی میتوانند ترکیبهای شیمیایی ارگانیک مضر را از محیطها پاک کنند. برای همین، داشتن گیاهان خانگی مثل گیاه گل گندمی میتواند برای پالایش مواد مضری که میتوانند در هوا وجود داشته باشند، مثل فرمالدئید بنزن و تری کلارا اتیلن مفید باشند.
مخصوصاً، تحقیقاتی که در مورد گیاه گل گندمی انجام شده بودند نشان میدادند که این گیاه میتواند در پاک کردن ماده فرمالدئید در هوا خیلی مؤثر باشد. با اینکه تأثیر این گیاهان در این کار خیلی زیاد نیست، اما داشتن یک گیاه گل گندمی در محیط خانه یا محیط دفتری شما میتواند به سالمتر بودن هوایی که تنفس میکنید کمک کند.
(از مطلب نگهداری از گل گندمی نیز بازدید کنید.)
خواص گل گندمی: گلهای گندمی نسبت به میزان سرب تحمل خوبی دارند
تحقیقات در مورد میزان تحمل گیاه گل گندمی نسبت به سرب نشان داده که این گیاه میتواند در خاکهایی که میزان سرب آنها حدود ۵۰۰ میلیگرم در کیلوگرم خاک خشک باشد زیاد است. این در حالی است که خیلی از گیاهان دیگر نمیتوانند در خاکهایی که پر از سرب هستند رشد کنند. بنابراین، یکی از خواص گل گندمی تحمل بالای آن به میزان زیاد سرب است که آن را برای ویژگی گیاه پالایی سرب گیاه مناسبی میکند.
با استفاده از این خواص گل گندمی افرادی که به کیفیت خاک گیاه اهمیت میدهند میتوانند با کاشتن گیاه گل گندمی خاکی با زیست توده زیاد داشته باشند و همچنین، هزینه زیادی را صرف پالایش آهن سنگین مثل سرب از خاک نکنند.