قیمت زاموفیلیا (زامیفولیا)
یکی از گیاهان آپارتمانی زیبا که نگهداری از آن آسان است گیاه زامیفولیا (Zamioculcas zamiifolia) است که در ایران به آن زاموفیلیا میگویند. اگر در نگهداری از گیاهان آپارتمانی سابقه و مهارت چندانی ندارید این گیاه برای شما بهترین انتخاب است. این گیاه خانگی که عملا تخریبناپذیر است میتواند ماهها و ماهها بدون توجه و در نور کم زنده بماند و همچنان شگفتانگیز به نظر برسد.
پیش از این، گل زاموفیلیا (زامیفولیا) بیشتر در مراکز خرید و ساختمانهای بزرگ اداری یافت میشد چرا که نیاز به مراقبت و نگهداری کمتر داشت و اغلب مردم فکر میکردند این گیاه مصنوعی است. اما در سالهای اخیر، این گیاه زیبا راه خود را به گلخانهها پیدا کرد و مردم آن را به عنوان گیاه آپارتمانی تهیه کردند.
اگر شما هم میخواهید نگهداری از گیاهان آپارتمانی را شروع کنید به شما خرید گل زاموفیلیا (زامیفولیا) از گل فروشی آنلاین گل باما را پیشنهاد میکنیم. در ادامهی این مطلب میتوانید در مورد این گیاه زیبا و مقاوم و نکات نگهداری از آن بیشتر بخوانید.
گل زاموفیلیا چیست؟
زامیفولیا با نام گیاهشناسی Zamioculcas zamiifolia که به آن زاموفیلیا نیز گفته میشود، یکی از گیاهان آپارتمانی زیبا با نگهداری آسان است. این گیاه با نام زی زی (Zee Zee) یا ZZ Plant نیز شناخته میشود و مشخصهی ظاهری آن شاخ و برگهای براق و خوش حالت است که به زاموفیلیا ظاهری شیک و لاکچری میدهد.
ساقههای گل زاموفیلیا (زامیفولیا) به شکلی زیبا و شبیه عصا رشد میکند که در پایهی آن ضخیم و پیازدار است و سپس مانند مخروط بالا میرود. در امتداد ساقه برگهای گوشتی و بیضی شکل وجود دارد که شکل زیبایی به این گیاه میدهد. کل گیاه دارای روکشی مومی و براق است که با وجود آن عجیب نیست خیلی از افراد در مواجهه با این گیاه فکر کنند که مصنوعی است.
گل زاموفیلیا (زامیفولیا) دارای رشد نسبتا کم است و در شرایط کم نور و دمای هوای پایین رشد کمتری نیز خواهد داشت. اگر در منطقهای گرمسیری زندگی میکنید رشد گیاه شما بهتر خواهد بود. با وجود اینکه این گیاه مقاومت بالایی دارد و مراقبت چندانی نمیخواهد اما برای رشد بهتر و سلامتی بیشتر آن لازم است به یک سری نکات توجه کنید که در ادامه در مورد آنها صحبت خواهیم کرد.
(از مطلب نگهداری از گیاه یوکا نیز بازدید کنید.)
انواع زاموفیلیا
دیزاینرها همیشه به دنبال گیاهان آپاراتمانی "جدید" هستند، که بتوانند از آنها در داخل خانه برای ظاهری متفاوت استفاده کنند. گیاهان زاموفیلیا شباهت زیادی به یکدیگر دارند و گاها بخاطر تیرگی برگهایشان بنام گیاه زاموفیلیا بلک خوانده میشوند. اما دو نوع متفاوتتر این گیاه شامل موارد زیر است:
گیاه زامیفولیا بلک ('Zamioculcas zamiifolia 'Raven): گونهای جدید از خانواده زاموفیلیا با رنگ بنفش تیره.
گیاه زامیفولیا ابلق ('Zamioculcas zamiifolia 'Variegated): گیاه زاموفیلیا ابلق، که با شاخ و برگهای رنگارنگ سبز و زرد جلوهگری میکند. به این نوع از گیاه لاکچری زاموفیلیا اگر نور کافی نرسد، رنگهای روشن محو و گیاه یکدست سبز میشود.
زامیکرو (Zamicro): نوع مینیاتوری گیاه زامیفولیا است. گیاه زاموفیلیا ابلق، بخاطر ظاهر متفاوتش جزء گیاهان گرانقیمت لاکچری قرار میگیرد.
(از مطلب نگهداری از گیاه سانسوریا نیز بازدید کنید.)
نور مناسب و بهترین محل برای قرار دادن گل زاموفیلیا
برای اینکه گل زاموفیلیا (زامیفولیا) شما زیباتر به نظر برسد تامین نور متوسط برای آن بسیار مهم است. اکثر اوقات افراد این گیاه را به عنوان گیاهی تهیه میکنند که نیاز به نور کمی دارد اما گل زاموفیلیا تنها قادر به تحمل نور کم است و نور متوسط برای آن بهتر است. برای گل زاموفیلیا نور کم مساوی با رشد کمتر و ساقههای بلندتر است. در واقع با نور کم صرفا شاهد رشد ساقههای گیاه خود خواهید بود و گل زاموفیلیا شما خیلی پرپشت نمیشود.
(مطلب نگهداری از گیاه شفلرا نیز میتواند برایتان مفید باشد.)
در مقابل اگر گل زاموفیلیا را در مقابل نور گرم خورشید و یا پنجرهای روشن قرار دهید امکان سوختن آن وجود دارد. برای گل زاموفیلیا بهترین شرایط نور متوسط است و گلدان آن را حداقل 25 سانتیمتر از پنجره دورتر نگهداری کنید. اگر خانه نورگیری ندارید میتوانید از نور مصنوعی برای آن استفاده کنید چرا که نور برای رشد و طراوت زاموفیلیا یک عنصر ضروری است.
نگهداری گل زاموفیلیا
شرایط نگهداری از گل زاموفیلیا، خیلی آسانتر از شرایط نگهداری سایر گیاهان خانگی است. گیاه زامیفولیا یک گیاه آپارتمانی تمام و کمال است که میتواند با حداقل امکانات، پر طراوت و درخشان بماند. از ویژگیهای بارز گل زاموفیلیا میتوان به توانایی رشد آن در شرایط محدودی با نور کم، هوای خشک و رطوبت حداقلی اشاره کرد. این گیاه رشد کمی دارد و بدون جذب آفت و حشره و بدون ایجاد درددسر رشد میکند.
اگر از آن دسته افرادی هستید که همیشه آبیاری گیاهان آپارتمانی را فراموش میکنید، با گیاه زاموفیلیا چندان دچار مشکل نخواهید شد چرا که این گیاه در برابر کمآبی مقاوم نیز هست. زاموفیلیا در شرایط آب و هوایی سخت فضاهای سربسته و در برابر خشکی مقاوم است و اگر کمتر به آن رسیدگی کنید هم گیاه دچار مشکلی جدی نخواهد شد. در نهایت اینکه زاموفیلیا با ظاهر زیبا و برگهای منحصربفرد خود میتواند زینت بخش خانه شما باشد.
(در صفحه بنت قنسول، حسن یوسف، گیاه گل گندمی و گیاه برگ عبایی طیف متنوعی از گیاهان آپارتمانی با ارسال فوری در تهران موجود است.)
آبیاری گل زاموفیلیا
خوب است بدانید گل زاموفیلیا از ریزومهای (یا زمین ساقه) گرد و ضخیم رشد میکند که مانند یک ساقهی اسفنجی ذخیره کنندهی آب است. بنابراین بسیار مهم است که بیش از حد به گیاه خود آب ندهید چرا که این گیاه به خشکی نیز مقاوم است. آبیاری هر دو یا سه هفته در طول زمستان و 3 تا 4 هفته در فصل زمستان برای این گیاه مناسب است اما به طور کلی آبیاری گیاه را با شرایط محل زندگی خود تنظیم کنید.
(مطالعه مطلب نگهداری از گیاه کروتون را به شما پیشنهاد میکنیم.)
برای آبیاری گل زاموفیلیا اجازه دهید سطح خاک آن کاملا خشک شود. برای بررسی این مساله چند سانتیمتر بالای خاک را با انگشت خود بررسی کنید و در صورت خشک بودن به گیاه آب بدهید. بهتر است آبیاری این گیاه به حد متوسط انجام شود چرا که آبیاری زیاد پوسیدگی ساقه و ریزومها را به همراه خواهد داشت.
دمای مناسب برای گل زاموفیلیا
نگهداری گیاهان آپارتمانی در دمای مناسب به سلامت این گیاهان کمک میکند. اگر دمای محیط خانه برای شما مناسب است برای گیاهان آپارتمانی شما از جمله گل زاموفیلیا هم مناسب خواهد بود. فقط حواستان باشد گل زاموفیلیا را از هر گونه دستگاه سرمایشی و همینطور گرمایشی یا تهویهی مطبوع دور نگه دارید. دمای متوسط 15 تا 24 درجهی سانتیگراد است و این دما نباید به کمتر از 8 درجهی سانتیگراد برسد.
بعلاوه اینکه زاموفیلیا از نوسانات دما نیز بیزار است بنابراین قرار دادن گیاه در نزدیکی هیترها، سیستم تهویه، در و پنجره و غیره باعث اختلال در رشد گیاه میشود.
(از مطلب نگهداری از گیاه پتوس نیز بازدید کنید.)
رطوبت مناسب برای نگهداری از گل زاموفیلیا
گل زاموفیلیا بومی مناطق گرمسیری است. با وجود این، این گیاهان در خانههایی که هوای خشک دارند هم سازگار هستند و به خوبی رشد میکنند. اگر فکر میکنید گیاه شما به خاطر خشکی هوا دچار استرس میشود میتوانید یک سینی حاوی سنگریزه و آب آماده کنید و گلدان را روی آن قرار دهید. اما مطمئن شوید که حفرههای تخلیه در زیر گلدان در آب غوطهور نشده باشد.
آبپاشی گاه به گاه نیز میتواند کمککننده باشد. به طور کلی در مورد گل زاموفیلیا رطوبت متوسط محیط مناسب است اما در صورت خشک بودن بیشتر از حد هوا میتوانید از دستگاههای بخارساز استفاده کنید.
(مطلب نگهداری از گیاه فیکوس الاستیکا نیز میتواند برایتان مفید باشد.)
کوددهی به گل زاموفیلیا
گل زاموفیلیا در مورد کوددهی گیاه ایرادگیری نیست. برای این گیاه میتوانید سالی یک بار از کمپوست استفاده کنید. بعلاوه استفاده از کود مایع رقیق شدهی سه بیست برای گل زاموفیلیا هم مناسب است. برای استفاده از کود مایع در طول فصل رشد گیاه مقداری مناسب از کود را در آب حل کنید و یک بار در ماه به آن بدهید. کود دادن به زاموفیلیا پاجوش زدن آن را نیز تحریک میکند.
در مورد گل زاموفیلیا و سایر گیاهان آپارتمانی لازم است بدانید که در فصلهای پاییز و زمستان که گیاهان در استراحت هستند نباید به آنها کود بدهید. بعلاوه در کوددهی به گل زاموفیلیا زیادهروی نکنید چرا که نمک در ریشههای گیاه جمع شده و باعث پوسیدن آنها میشود. از کود دادن به گاهی که دچار استرس هستند یعنی ساقهی آنها خشک شده یا بسیار مرطوب شده، خودداری کنید.
(به مطلب نگهداری از گیاه حسن یوسف نیز رجوع کنید.)
خاک مناسب برای گل زاموفیلیا
خاکهایی که دارای مقدار زیادی پرلیت یا ماسه هستند و تخلیه در آنها به خوبی انجام میشود برای گل زاموفیلیا مناسب هستند. برای این کار میتوانید سه بخش خاک گلدان، یک بخش ساکولنت و خاک کاکتوس و مقداری ماسه را با هم مخلوط کنید. مقدار این مخلوط بستگی به اندازهی گلدان نیز دارد. سوراخهای خوب برای زهکشی در پایین گلدان نیز بسیار ضروری و مهم است. خاک زاموفیلیا بهتر است خنثی و رو به اسیدی باشد.
(در وبسایت گل باما مدل های مختلفی از شاخه گل، سبد گل، باکس گل، دسته گل، جام گل و تاج گل را مشاهده خواهید کرد.)
اندازه گلدان زاموفیلیا
گل زاموفیلیا میتواند در یک گلدان برای مدتی طولانی نگهداری شود و نیازی به تعویض گلدان نیست. زمانی که ریزومهای گیاه به لبهی گلدان فشار نیاوردهاند، نیاز نیست برای تعویض گلدان اقدام کنید چرا که تعویض گلدان به گیاه شما شوک وارد میکند. اندازهی گلدان جدید نباید زیاد بزرگ باشد چرا که زاموفیلیا رشد کمی دارد و ریشههای آن بهتر است در گلدانی کوچکتر باشند.
در صورت لزوم تعویض گلدان این گیاه را در فصل بهار انجام دهید. گلدانی با یک سایز بزرگتر انتخاب کنید و مطمئن شوید که گلدان دارای سوراخ تخلیه است. خاک آن نیز باید زهکشی خوبی داشته باشد. در زمان تعویض گلدان، ریزومهای نرم یا خمیر مانند را جدا کنید. بعد از تمام شدن تعویض گلدان، به گیاه آب بدهید و اجازه دهید آب اضافی آن خارج شود. سپس گلدان را در جایی به دور از نور مستقیم خورشید قرار دهید.
(به مطلب نگهداری از گیاه دیفن باخیا نیز رجوع کنید.)
چگونه گلدان زاموفیلیا را تعویض کنیم؟
برای رشد و راحتی گیاهان، مخصوصا گیاه زاموفیلیا، باغبانان باید بخاطر داشته باشند که گلدان اولی برای گیاه راحت بوده و تا مدتهای طولانی نیازی به تعویض گلدان نباشد. بهتر است گلدان زاموفیلیا در بهار و هنگام آبیاری تعویض شود. باید از گلدانی که یک سایز (یعنی 10 تا 15 سانتی متر) از گلدان فعلی بزرگتر است استفاده شود و زهکشی خوبی داشته باشد.
برای خاک گلدان بهتر است از مخلوط با کیفیت خاک بنفشه آفریقایی استفاده شود. در گلدان جدید ریزوم های نرم و لطیف حذف شده، گیاه در عمق گلدان قبلی کاشت شده و فضای باز آن با خاک پر شود. گیاه را کاملا آبیاری کنید، و منتظر باشید تا آب اضافه از خاک تخلیه شود. گیاه زاموفیلیا را به محل رشد خود، یعنی جایی دور از نور مستقیم خورشید قرار دهید. حواستان باشد که گلدانی دارای سوراخ زهکشی کافی انتخاب کنید تا ریشههای گیاه در آب غوطهور نمانند.
(از صفحه برگ انجیری و کاج نیز دیدن کنید.)
هرس زاموفیلیا
هرس کردن گیاه زاموفیلیا بیشتر برای تکثیر آن و یا چیدن برگهای زرد یا ساقههای خراب شدهی پایینی انجام میشود و معمولا گل زاموفیلیا نیازی به هرس ندارد. اگر به هر دلیلی گل زاموفیلیا را هرس کنید این گیاه رشد جدیدتر و بهتری خواهد داشت. فقط دقت داشته باشید که پیش از هرس، چاقو یا قیچی باغبانی را تمیز کرده و از تیز بودن آنها اطمینان حاصل کنید.
(از مطلب نگهداری از گل گندمی نیز بازدید کنید.)
تکثیر گیاه زاموفیلیا
برای تکثیر و گلدهی زاموفیلیا میتوانید از تقسیم ریزومها، قلمه زدن برگها و یا بریدن ساقهها استفاده کنید. در مورد تکثیر از طریق ساقه، لازم است ساقههای بریده شده را در آب قرار دهید تا ریشه دهند.
تکثیر از طریق برگ نیز به این صورت است که باید برگها را در گلدانی قرار داده و روی آن را با پلاستیک بپوشانید و صبر کنید تا ریشه بزند. ریشه زدن برگها ممکن است تا یک سال طول بکشد. البته گل زاموفیلیا را میتوان از طریق بذر نیز پرورش داد اما این کار نیاز به صبر و زمان زیادی خواهد داشت. با استفاده از قلمه زدن میتوانید خیلی سریع گل زاموفیلیا جدید خود را داشته باشید.
(به مطلب نگهداری از گیاه برگ انجیری نیز مراجعه کنید.)
گلدهی زاموفیلیا
گیاه زامیفولیا به خاطر شاخ و برگهای براق و خوشرنگش مشهور است، اما جالب است بدانید که گل زاموفیلیا در دستهی گیاهان گلدار قرار میگیرد. آنها بندرت به مرحلهی گلدهی میرسند، اما اگر خوششانس باشید میتواند در اواسط تابستان و اوایل پاییز برایتان گل بدهد.
(از مطلب گیاهان آپارتمانی گلدار نیز بازدید کنید.)
هنگامی که این گیاه گرمسیری شکوفا میشود. گل آذین اسپادیکس بسیار کوچکی، شبیه به مانسترا زرد روشن، قهوهای یا برنز، محصور شده در اسپات (غلاف)، جوانه میزند. گلهای زاموفیلیا معمولا به صورت پنهان در پایهی شاخ و برگ گیاه رشد میکنند. گلهای این گیاه هیچ عطر و بوی خاصی ندارند.
با نگهداری از گیاه زاموفیلیا میتوانید علاوه بر برگها سبز درخشان، شاهد گلهای زرد و سفید نیز از این گیاه باشید. اگرچه گلدهی زاموفیلیا به ندرت اتفاق میافتد، اما شدنی است.
(از محصولات صفحات کروتون و اگزالیس نیز دیدن کنید.)
فواید گل زاموفیلیا
گل زاموفیلیا بومی آفریقا بوده و ذاتا گیاهی مقاوم است و به مراقبت مدام و دائمی احتیاج ندارد. این گیاه باعث بهبود کیفیت هوای خانه میشود و عملکردی مشابه تصفی کننده هوا دارد. گل زاموفیلیا هم جنبه زیبایی داشته و هم به آبیاری کمی نیاز دارد بنابراین انتخاب مناسبی برای منزل شما خواهد بود.
(صفحه سیکاس، یوکا و پپرومیا را از دست ندهید.)
کاهش اضطراب با نگهداری از گیاه زاموفیلیا
با گیاه زاموفیلیا استرس را کاهش دهید. این موجود زیبای پرطراوت، بدون نیاز به نگهداری و اضافه کردن بار مسئولیت، طبق مطالعات انجام شده، میتوانند به کاهش اضطراب و افزایش حال خوب کمک کنند.
(از مطلب نگهداری از گیاه دراسنا نیز بازدید کنید.)
نگهداری از گیاه زاموفیلیا و جذب آلایندهها
محبوبیت گیاه زاموفیلیا، علاوه بر ظاهر زیبا و نگهداری آسان، جذب آلایندههای محیط است. با این گیاه زیبا میتوانید کیفیت هوای داخل خانه را بالا ببرید. این گیاه برای از بین بردن سموم بنزن، فرمالدئید (Formaldehyde) و نیتروژن اکسید، وظیفهی خود را به خوبی انجام میدهد.
(در گلفروشی گل باما انواع متنوعی از بنجامین موجود است.)
رشد گل زاموفیلیا
معمولا گیاه زاموفیلیا زمان زیادی میبرد تا رشد کند و مانند برخی گیاهان آپارتمانی دیگر رشد سریعی ندارد. به قول معروف گیاه زامیوفیلا، جزء گیاهان کند رشد (Slow growers) است. البته این گیاه زیبا در فصل گرما رشد بهتر و سریعتری دارد اما در محیط کم نور و هوای سرد، رشد آن به تبع کمتر است. اندازه گلدان زاموفیلیا متفاوت است.
مثلا در گلدان کوچکی به اندازه 15 سانتیمتر حدود 50 سانتیمتر قد میکشد و در گلدانهای بزرگتر، دیگر نهایتا حدود 30 تا 70 سانتی متر قد بکشد. البته زاموفیلیا گاهی تا ارتفاع یک و نیم متر هم رشد میکند و در طول فصل رشدش حدود 8 ساقه جدید تولید میکند که ارتفاع هر کدام به 15 تا 30 سانتی متر میرسد.
(از صفحه فیکوس بازدید کرده و انواع آن را در گلفروشی گل باما مشاهده کنید.)
نگهداری از گیاه زاموفیلیا و مبارزه با آفات
زاموفیلیا به ندرت ممکن است دچار آفت و بیماری شود و این مساله باعث میشود کمتر توجهی به وضعیت آفت این گیاه شود. با این حال هیچ تضمینی برای سلامتی همیشگی هیچ گیاهی نیست و ممکن است با ورود یک گیاه آپارتمانی جدید و آلوده، زاموفیلیا نیز دچار آفت شود. بنابراین توصیه میشود برای پیشگیری از هرگونه مشکل، نکات خاصی را رعایت کنید تا برای همیشه از شر آفت و حشرات راحت باشید
اول اینکه نور کافی و آبیاری منظمی برای گیاه زاموفیلیا داشته باشید. بعلاوه تمیز کردن منظم برگها مشکل آفات را به حداقل میرساند چرا که میتوانید در مراحل اولیه، آنها را تشخیص داده و درمان کنید. شما میتوانید با اسپری کردن روغن چریش یا صابون حشرهکش گیاه خود را درمان کنید.
مشکلات و بیماریهای گل زاموفیلیا
گیاه زاموفیلیا به مقاوم بودن آن شناخته میشود اما همانطور که گفتیم این گیاه نیز ممکن است دچار بیماریها و مشکلاتی شود. برای مثال خیلی اوقات آبیاری بیش از حد باعث پوسیده شدن ریشههای این گیاه میشود که با علائمی مانند زرد شدن و پلاسیده شدن برگها همراه است. گاهی اوقات نیز بوی تندی از برگهای گیاه استشمام میشود.
برای جلوگیری از پوسیدگی ریشه زاموفیلیا باید آن را در گلدانی دارای سوراخ زهکشی و خاکی با زهکشی مناسب بکارید. بعلاوه زاموفیلیا باید در جایی قرار داده شود که نور خورشید غیرمستقیم کافی دریافت کند. در ادامه در خصوص برخی از مشکلات احتمالی گیاه زامیفولیا صحبت خواهیم کرد.
علت زرد شدن برگهای گیاه
یکی از مشکلات گل زاموفیلیا که ممکن است توجه شما را جلب کند زرد شدن برگهای آن است. این مساله ممکن است به چند دلیل اتفاق بیفتد. به طور کلی برگهای قدیمی گیاه به طور طبیعی ممکن است زرد شوند و این نباید باعث نگرانی شود. دلایل دیگر ممکن است به صورت زیر باشد:
• بیتوجهی به گیاه و بدون آب و نور ماندن آن برای یک مدت طولانی
• مشکلات ریشه که در اثر آبیاری زیاد اتفاق میافتد نیز با زرد شدن برگها مشخص میشود
• با کمبود مواد معدنی و کوددهی برگهای گل زاموفیلیا شروع به زرد شدن میکند.
• اگر گیاه زاموفیلیا در معرض نور مستقیم خورشید قرار بگیرد برگهای آن زرد میشود
(از صفحه پتوس نیز دیدن کنید.)
پوسیدگی ریشه گل زاموفیلیا
از آنجاییکه مقاومت گیاه زامیفولیا برای صاحبان آن غیر قابل باور است؛ بیشتر اوقات بخاطر آبیاری بیش از حد، بیمار میشود. با آبیاری زیاد، خیلی زود ریشههای گیاه زاموفیلیا پوسیده میشوند. از نشانههای پوسیدگی ریشه، زرد شدن و پلاسیده شدن برگها است. در برخی موارد نیز بوی تندی از برگهای گیاه استشمام میشود. برای جلوگیری از پوسیدگی ریشه، گیاه زاموفیلیا را سریعا به گلدان با خاکی که زهکشی خوبی دارد منتقل کنید. آن را در جایی که نور خورشید میتابد (بصورت غیر مستقیم) قرار دهید. حواستان باشد که تا خاک کاملا خشک نشده، از آبیاری آن جدا خودداری کنید.
کم پیش میآید که زاموفیلیا آفت زده و بیمار شود، مگر اینکه از گیاهان دیگر به آن سرایت کند یا در فضای باز نگهداری شود. اما نگران نباشید چون با محلول آب و صابون، شتهها و آفتها را میتوان از گیاه دور کرد. برای نگهداری از گیاه زاموفیلیا، در هنگام تمیز کردن برگهایش، خوب آنها را وارسی کنید تا سریعا از حضور آفات مطلع شوید.
(به مطلب نگهداری از گیاه لیندا نیز رجوع کنید.)
تمیز کردن برگهای گیاه زاموفیلیا
گل زاموفیلیا به براق کننده مصنوعی نیازی ندارد چراکه برگهای گیاه خود به خود براق هستند. استفاده از براق کننده مصنوعی به گیاه آسیب میزند به این صورت که منافذ گیاه را مسدود کرده و باعث مرگ آن میشوند.
برگهای گیاه زاموفیلیا طبیعتا براق هستند. طبق توصیه باغبانان، به هیچ عنوان از براق کنندههای مصنوعی استفاده نکنید. این برق کنندههای مصنوعی، منافذ گیاه را بسته و به گل زاموفیلیا شما آسیب میزند.
هر هفته یا هر دو هفته یکبار، با یک پارچه لطیف مرطوب، گرد و غبار برگهای گیاه زاموفیلیا را پاک کنید. این عمل نگهداری از گیاه زاموفیلیا را تکمیل کردهاید، چون باعث میشود تا برگها نفس کشیده و گیاه تمام استفاده را از نور داشته باشد.
(از محصولات صفحه بونسای نیز دیدن کنید.)
آیا گیاه زاموفیلیا سمی است؟
گیاه زاموفیلیا بخاطر کریستالهای اگزالات کلسیم، ممکن است موجب تحریک پوست شوند. در هر حال محدودهی گیاه زاموفیلیا، محدودهی احتیاط برای ورود حیوانات خانگی و کودکان است. این مدل کریستالها در گیاهان دیگر، مثل گیاه دیفن باخیا نیز یافت میشود. تماس با گیاه در صورتیکه شیرهای از آن متصاعد نشده است، خطرناک و مشکلزا نیست.
برای جلوگیری از تحریک پوست توسط گیاه آپارتمانی زامیفولیا از دستکش استفاده کرده و کودکان و حیوانات خانگی را از این گیاه دور نگه دارید و حتما دستهای خود را بعد لمس گیاه بشورید.
خرید گیاه زاموفیلیا از فروشگاه اینترنتی گل باما
همانطور که گفتیم گیاه زاموفیلیا یا زامیفولیا گیاه زیبا و مقاومی است که در نور کم نیز دوام خواهد داشت اگرچه نور متوسط برای رشد آن بهتر است. برگهای زیبای این گیاه به صورت طبیعی درخشان است و اگر آنها را به طور مرتب تمیز کنید بهتر و سالمتر خواهند ماند. هنگامی که این گیاه را میخرید ممکن است صاف و عمودی باشد اما با مراقبت درست از آن گیاه زاموفیلیا رشد کرده و پرپشت میشود. وقتی که برگهای گیاه بیش از حد منشعب شد میتوانید آنها را ببرید و در آب آن را تکثیر کنید. حواستان باشد که گیاه زاموفیلیا در مقابل نور مستقیم خورشید میسوزد و گیاه شما از بین میرود.
(از مطلب نگهداری از گیاه سرخس نیز بازدید کنید.)
گیاه زاموفیلیا تقریبا گیاه کم دردسری است و توجه به نکات گفته شده در این مطلب میتواند برای شادابی و طراوت گیاه شما کافی باشد. با خرید گیاه زاموفیلیا از فروشگاه اینترنتی گل باما میتوانید از زیبایی آن لذت برده و آپارتمان خود را زیباتر کنید.